Την επέκταση κατά δύο μήνες του επιδόματος ανεργίας και 800 ευρώ για τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που έκλεισαν προβλέπονται για τους εργαζόμενους στον επισιτισμό και στον τουρισμό.

Ειδικότερα όπως ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό προβλέπεται :

-Η επέκταση του ταμείου ανεργίας για 2 μήνες σε όλους τους εποχικά εργαζόμενους που το ταμείο τους έληξε τους μήνες Ιανουαάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο.

-Η εφάπαξ επιδότηση όσων εργαζομένων κυρίως στον επισιτισμό ύψους 800€ έως το τέλος Απριλίου, που οι επιχειρήσεις που εργάζονται έκλεισαν με διοικητική εντολή αλλά και αυτούς που απολύθηκαν ή αποχώρησαν οικειοθελώς ή αναγκάστηκαν σε παραίτηση από 1η Μαρτίου ως και στις 20 Μαρτίου.

– Για την ην κατηγορία εργαζομένων που εχει ανασταλλεί η σύμβαση εργασίας τους δικαιούνται και μείωση ενοικίου για 2 μήνες κατά 40%

Παράλληλα οι εργαζόμενοι που παρακολουθούν τα τμήματα μετεκπαίδευσης, θα συνεχίσουν τα μαθήματα τους μέσω internet και θα ολοκληρωθούν κανονικά μέσα στον Απρίλιο ώστε να επιδοτηθούν και αυτοί από την ολοκλήρωση των μαθημάτων έγκαιρα.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό Γιώργος Χότζογλου ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι που τελείωσε το επίδομα ανεργίας των Δεκέμβριο του 2019 και πίσω, αλλά και αυτοί που δεν κατάφεραν να θεμελιώσουν επιδότηση είτε γιατί ήταν η πρώτη φορά που εργάστηκαν στον κλάδο είτε γιατί έπεσαν θύματα ανασφάλιστης εργασίας είτε γιατί πήραν εφάπαξ το εποχικό επίδομα να μπούνε κι αυτοί στην ρύθμιση. Επίσης οι γυναίκες εργαζόμενες που την προηγούμενη χρονιά είχαν κάνει χρήση της αδείας εγκυμοσύνης να μπούνε κι αυτές στην ρύθμιση.

Για όλα αυτά τα αιτήματα όπως τονίζει έχουν σταλεί e-mails στο Yπουργείο Τουρισμού και έχουν την δέσμευση του Υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη πως θα τα εισηγηθεί και θα τα στηρίξει στο Υπουργείο Εργασίας.

Όσο αφορά το πως θα καταβληθούν τα χρήματα στους δικαιούχους για την παράταση του επιδόματος ανεργίας κατά 2 μήνες αυτό θα γίνει αυτόματα καθώς τα στοιχεία των εργαζομένων υπάρχουν στο σύστημα!

Για την καταβολή του επιδόματος των 800 ευρώ θα πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά η αίτηση και από τον εργοδότη και από τον εργαζόμενο.

 

 

dikaiologitika.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here