Ο απόπλους δύο πλοίων από τη Λέσβο για τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης με τους πρώτους 1.500 αιτούντες άσυλο που θα προωθηθούν στην ενδοχώρα προγραμματίζεται σήμερα.  Γίνεται προσπάθεια  αποσυμφόρησης των νησιών και σε εφαρμογή των αποφάσεων του ΚΥΣΕΑ για το προσφυγικό.

Στη Μόρια ο αριθμός των φιλοξενούμενων έχει φτάσει  τους 11.000. Οι πρώτοι 650 πρόσφυγες και μετανάστες αναμένονται απόψε στη δομή φιλοξενίας της Νέας Καβάλας, στο Κιλκίς.

Σε πολιτικό επίπεδο, συνεχίζεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης- Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για το προσφυγικό.

Η κυβέρνηση δεν δικαιούται ούτε να κουνάει το δάχτυλο, ούτε πολύ περισσότερο να παίζει πολιτικά παιχνίδια σε βάρος κατατρεγμένων ανθρώπων και της ελληνικής κοινωνίας, τόνισε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έκανε τη χώρα hotspot για μετανάστες και δίκτυα διακινητών, απάντησε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Το ζήτημα δεν είναι εθνικό, είναι ευρωπαϊκό. Καταθέσαμε και στη Βουλή και στους Eυρωσοσιαλιστές συγκεκριμένες προτάσεις, γιατί δεν είναι λύση να πάρουμε τους μετανάστες από τα νησιά και να τους μεταφέρουμε στην ενδοχώρα, τόνισε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο εκπρόσωπος του ΚΙΝ. ΑΛΛ, Παύλος Χρηστίδης.

 

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα