Δέκα εννέα χρόνια μετά τη μυστηριώδη εξαφάνιση της εύπορης καθηγήτριας χορού στην Κηφισιά που φώτισε το «Τούνελ», άναψε το δικαστικό φως για τη δολοφονία της.
Share

Πριν παραγραφεί το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με θύμα την Μαριάννα Κοντούλη, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου παραπέμπει στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Λάρισας έναν γνωστό της, για να λογοδοτήσει για την ανθρωποκτονία της από πρόθεση.

Η εξέλιξη έρχεται μόλις οκτώ μήνες μετά την καταδίκη του για την ίδια υπόθεση από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας. Είχε κριθεί ένοχος για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε πλαστογραφία και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης πέντε ετών μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ την ημέρα. Για την ίδια υπόθεση, σε δύο συγκατηγορούμενους του, έναν επιχειρηματία και έναν γιατρό είχαν επιβληθεί ποινές φυλάκισης τεσσάρων και τρεισήμισι χρόνων αντίστοιχα.

Κατά την απολογία του αρνήθηκε την κατηγορία και αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης στο οικείο αστυνομικό τμήμα ανά τακτά διαστήματα. Με το βούλευμα διατηρούνται αυτοί οι περιοριστικοί όροι.

Το βούλευμα που «μιλάει» για ανθρωποκτονία…

Στο «Τούνελ» μίλησαν συγγενείς της αδικοχαμένης καθηγήτριας χορού για τη δικαστική δικαίωση σχεδόν δύο δεκαετίες μετά τον μεγάλο αγώνα που έδωσαν οι ίδιοι και η εκπομπή.

«Κάποιος εισαγγελέας επιτέλους ενήργησε αυτεπάγγελτα και παραπέμπει έναν γνωστό της για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Αμαύρωσαν τη μνήμη της οικογένειά μας, λέγοντας συνεχώς τρομερά ψέματα. Τα άκουγα και δεν μπορούσα να κάνω κάτι», ανέφερε εμφανώς συγκινημένη η Ελένη Κοντούλη, ετεροθαλής αδελφή του θύματος.

«Αν δεν ήμασταν εμείς και η Αγγελική δεν θα έβγαινε στο φως αυτή η σοβαρή υπόθεση. Η Μαριάννα ήταν μια πανέμορφη και πολύ μορφωμένη γυναίκα. Στόχος τους ήταν να φάνε την περιουσία της και όταν το κατάφεραν, την εξαφάνισαν», είπε στην κάμερα του «Τούνελ» ο Παναγιώτης Βέρρος, γαμπρός του θύματος.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here