ΑρχικήΕλλάδαΦωτιά σε πλοίο στην Κέρκυρα: Θρίλερ με τους επιβαίνοντες – «Παγώνουν» οι...

Φωτιά σε πλοίο στην Κέρκυρα: Θρίλερ με τους επιβαίνοντες – «Παγώνουν» οι μαρτυρίες – Η φωτιά ξεκίνησε από το γκαράζ, ίσως υπήρχαν οδηγοί στα φορτηγά

Δημοσιεύθηκε:

Κάποιοι επιβάτες φαίνεται πως λείπουν από την πρώτη καταμέτρηση που έγινε μετά την εκκένωση του πλοίου – Κίνδυνος να έχουν εγκλωβιστεί στο γκαράζ

Δραματικές είναι οι στιγμές στο λιμάνι της Κέρκυρας που καταφθάνουν τα πρώτα σκάφη με τους επιβαίνοντες στο πλοίο Euroferry Olympiα, το οποίο φλέγεται από τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε και το OPEN, από τους 290 επιβαίνοντες, φαίνεται πως αναζητούνται συνολικά 11 άτομα, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει γίνει γνωστό αν πρόκειται για επιβάτες ή πλήρωμα.

Αν και οι πρώτες εκτιμήσεις ανέφεραν πως όλοι οι επιβαίνοντες είναι ασφαλείς, φαίνεται πως οι αριθμοί κατά την καταμέτρηση δείχνουν πως υπάρχουν άτομα που αγνοούνται.

Θυμίζουμε πως το πλοίο είναι οχηματαγωγό και μετέφερε δεκάδες οχήματα, φορτηγά και αυτοκίνητα, με τις Αρχές να φοβούνται ότι ενδεχομένως να έχει εγκλωβιστεί κάποιο άτομο μέσα στις καμπίνες του πλοίου ή να κοιμήθηκε μέσα στο όχημά του στο γκαράζ.

Αυτή την ώρα στο λιμάνι του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας έχει στηθεί μεγάλη επιχείρηση για την υποδοχή των επιβατών, καθώς τους αναμένει κλιμάκιο ιατρών, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για έλεγχο κορονοϊού και κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ιονίων νήσων προκειμένου να φροντίσει για τις πρώτες ανάγκες και τη φιλοξενία τους στην Κέρκυρα.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες επιβαινόντων στο φλεγόμενο πλοίο

Τραγικές είναι οι στιγμές που έζησαν οι επιβάτες του πλοίο «Euroferry Olympiα», το οποίο τυλίχτηκε στις φλόγες.

Οδηγός φορτηγού που το όχημά του βρισκόταν στο φλεγόμενο γκαράζ μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε πως το πλοίο έφυγε από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας στις 01:50 και στις 04:30 τα ξημερώματα τους ενημέρωσαν ότι εκδηλώθηκε φωτιά στο πλοίο.

Σύμφωνα με τον ίδιο η φωτιά φούντωσε γρήγορα και οι επιβάτες ανέβηκαν στο κατάστρωμα όπου φόρεσαν τα σωσίβια. Στη συνέχεια οι άνδρες του πληρώματος κατέβασαν τις σωσίβιες λέμβους όπου μπήκαν μέσα.

Ο οδηγός ανέφερε ότι η φωτιά -όπως τους είπαν- ξεκίνησε από τα κάτω γκαράζ που ήταν τα φορτηγά, ενώ σημείωσε ότι δεν γνωρίζει αν υπήρχαν άνθρωποι μέσα σε αυτά. Σύμφωνα με μια πρώτη καταμέτρηση που έγινε μόλις μπήκαν στις λέμβους όπως τους είπαν δεν υπήρχε κάποιο θέμα και πως «όλα είναι εντάξει».

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες ψαράδων
Ο ψαράς Νίκος Μπαρδής, ο οποίος έσπευσε με τη βάρκα του, από τους πρώτους, κοντά στο φλεγόμενο πλοίο, περιέγραψε τα όσα έβλεπε στα ανοιχτά της Ερεικούσας.

«Δεν θα πλησιάσουμε το πλοίο που φλέγεται. Θα κάνουμε έρευνα στην περιοχή. Έχουν έρθει και άλλα σκάφη» είπε περιγράφοντας την εικόνα στην περιοχή όπου βρίσκεται το φλεγόμενο πλοίο.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ νωρίς το πρωί, το Euroferry Olympiα φλέγεται ολοσχερώς και όπως άκουσε στο ράδιο Ολύμπια έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση διάσωσης.

Ο ίδιος έδωσε την εικόνα ότι στη θάλασσα ανοιχτά της Ερεικούσας βρέθηκαν επιβάτες και μέλη του πληρώματος τους οποίους περισυνέλλεξαν παραπλέοντα σκάφη. «Ο καιρός είναι ευνοϊκός και βοηθά στις προσπάθειες έρευνας και διάσωσης», συμπλήρωσε.

Τελευταία νέα

Συνάντηση Ίλον Μασκ με τον κινέζο υπουργό Εξωτερικών

Ο ιδιοκτήτης της Tesla Ίλιον Μασκ είχε σήμερα στο Πεκίνο συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών...

Η Γερμανία «αμφιβάλλει» για την ικανότητα της Ουγγαρίας να ασκήσει την προεδρία της ΕΕ

Η Γερμανίδα υπουργός αρμόδια για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Άνα Λίρμαν, εξέφρασε την Τρίτη «αμφιβολίες»...

Στρατιώτες του ΝΑΤΟ και σερβικά τανκς στο Κόσοβο – Συνεχίζονται οι συγκρούσεις

Δεκάδες στρατιώτες του ΝΑΤΟ φρουρούν σήμερα ένα δημοτικό κτίριο στην πόλη Ζβέτσαν του Κοσόβου,...

Η εικόνα της τουρκικής οικονομίας λίγα εικοσιτετράωρα μετά την επανεκλογή Ερντογάν

 τουρκική οικονομία βρίσκεται σε πολύ δυσχερή κατάσταση: σύμφωνα με τους αναλυτές, η σημερινή πολιτική...

Περισσότερα