Ποινή ισόβιας κάθειρξης και 12 μηνών αλλά και χρηματική ποινή ύψους 900 ευρώ επέβαλε σήμερα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω με ομόφωνη απόφαση του στον Σ. Σ. του Φ. 46 ετών, κάτοικο Εμπωνας, που κρίθηκε ένοχος χωρίς ελαφρυντικά για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση του Ι. Μ. του Β. 43 ετών, έγγαμου, κατοίκου Κρητηνίας, παράνομη οπλοκατοχή, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτή σχετική εισήγηση της Εισαγγελέως της έδρας ομόφωνα απέρριψε τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου ότι ενήργησε σε βρασμό ψυχικής ορμής και δεν του αναγνώρισε ακόμη ότι είχε μειωμένο καταλογισμό ένεκα της τοξικομανίας του.

Οπως έγραψε η «δημοκρατική», ο κατηγορούμενος και ο θανών μεταξύ τους είχαν συναλλαγές που αφορούσαν σε πώληση και αγορά μικροποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, και συγκεκριμένα ηρωίνης.

Γύρω στις 18.00 της 6ης-11-2019 ο Μ. Ι. και ο κατηγορούμενος συναντήθηκαν σε σημείο περίπου 2,5 χιλιόμετρα πλησίον του Έμπωνα, σε ερημική δασική ‏περιοχή ανάμεσα σε Σιάννα και Κρητηνία, όπου ο κατηγορούμενος ανέμενε πεζός τον Μ. Ι., φορώντας ένα γιλέκο με σφαίρες και φέροντας μαζί του την καραμπίνα του.

Όταν έφθασε ο Μ. Ι., ο κατηγορούμενος επιβιβάστηκε στη θέση του συνοδηγού και μετέβησαν σε πιο απόμερη τοποθεσία και συγκεκριμένα στο 3°χλμ της επαρχιακής οδού Έμπωνα- Σιαννών, σε αδιέξοδο αγροτικό χωματόδρομο και σε απόσταση 200 μέτρων από την επαρχιακή οδό.

Εκεί, ο κατηγορούμενος κατά τους ισχυρισμούς του, του ζήτησε να του δώσει ποσότητα ναρκωτικών ουσιών και δη ηρωίνης, για να καλύψει τις ανάγκες της χρήσης του, αλλά ο Μ. Ι. αρνήθηκε διότι ζήτησε αντίτιμο, το οποίο δεν είχε ο κατηγορούμενος.

Εξαιτίας της άρνησης του Μ. να του παραδώσει ναρκωτικές ουσίες ο κατηγορούμενος, πυροβόλησε τέσσερις φορές, και τον τραυμάτισε σε πολλαπλά σημεία του σώματός του, με το κυνηγετικό του όπλο.

Απολογούμενος και ομολόγησε τα όσα του αποδίδονται, ισχυριζόμενος ότι η ηρωίνη του είχε αλλοιώσει τον χαρακτήρα και δεν είχε την συναίσθηση των πράξεών του, υποστηρίζοντας ότι αφού τον πυροβόλησε και κατάλαβε για λίγο τι είχε συμβεί τον αγκάλιασε και του είπε «Γιαννάρα μου τι σου έκανα».

Εν συνεχεία ο κατηγορούμενος κατά τους ισχυρισμούς του, βρήκε 200 mg ηρωίνης δίπλα στις ταχύτητες, των οποίων έκανε χρήση, και μετά συνέλεξε τους τρεις από τους τέσσερις κάλυκες (καθώς ένας βρέθηκε πλησίον της πόρτας του συνοδηγού), πήρε τα κινητά τηλέφωνα του θύματος, τα οποία κατέστρεψε και έκρυψε, σε άλλο σημείο, έκρυψε το κυνηγετικό του όπλο και σε άλλο σημείο το γιλέκο που έφερε τις σφαίρες. Εν συνεχεία επέστρεψε στην οικία του.

 

 

Πηγή: dimokratiki.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here