Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η προστασία της δημόσιας υγείας. Το επόμενο διακύβευμα εφόσον είμαστε σε υφεσιακή φάση του κορονοϊού, είναι η επιστροφή στην κανονικότητα στην οικονομία. Ο υπουργός μιλώντας στην ΕΡΤ απέδωσε τον συσχετισμό της λειτουργίας των υποθηκοφυλακείων με τους πλειστηριασμούς στην αναζήτηση αφηγήματος από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης  και υπενθύμισε ότι  μέχρι 30/4 υπάρχει προστασία της πρώτης κατοικίας ενώ η κυβέρνηση διαπραγματεύεται και με τους θεσμούς.

«Με βάση τις ΚΥΑ, όλα είναι παγωμένα αυτή τη στιγμή με τους πλειστηριασμούς. Αυτή τη στιγμή, το άνοιγμα των υποθηκοφυλακείων, δεν έχει να κάνει καθόλου με τους πλειστηριασμούς» τόνισε ο κ. Τσιάρας.

Ήταν αναμενόμενο ότι το κλείσιμο των υποθηκοφυλακείων θα επέφερε οικονομική ασφυξία σε ένα πολύ μεγάλο εύρος  οικονομικής δραστηριότητας της χώρας αναγνώρισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας μιλώντας στην ΕΡΤ. Για αυτό  και προβλέπεται παράταση του δικαστικού έτους  στην τελευταία ΠΝΠ προκειμένου ώστε να  διευθετηθούν όσες εκκρεμότητες δεν αντιμετωπίστηκαν  στο δίμηνο αυτό χρονικό διάστημα που τα δικαστήρια παρέμεινα κλειστά. Ο υπουργός αναγνώρισε ότι πάρα τις προσπάθειες που έγιναν έχει συσσωρευθεί όγκος δικαστικής ύλης  που πρέπει να διευθετηθεί.

Ο υπουργός τόνισε ότι δεν θα παρατηρηθεί συνωστισμός  μόνο στα υποθηκοφυλακεία αλλά και σε άλλες υπηρεσίες. Γι’ αυτό έχουν  ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα σε συνεννόηση με τις διοικήσεις των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας.

Επιπλέον εφοδιάζουμε, είπε ο υπουργός,  με υγειονομικό υλικό τα υποθηκοφυλακεία και τα ειρηνοδικεία. Όσα μέτρα κι αν λάβουμε όμως πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η επιστροφή στην κανονικότητα προϋποθέτει την δική μας ατομική ευθύνη.

Δεν μπορούμε να σταθούμε με μία παγωμένη οικονομία για μεγάλο διάστημα, τόνισε ο κ. Τσιάρας. Από τη στιγμή που πήραμε τα εύσημα για τη διαχείριση της κρίσης, είναι στο χέρι μας με σοβαρότητα και ευθύνη να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

www.ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here