Στη Βουλή κατατέθηκε το πρωί της Τετάρτης η τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Σε 1.729 λέξεις περιγράφονται οι κατηγορίες των εργαζομένων που μπαίνουν σε αναστολή και τα μέτρα σε περίπτωση κατά την οποία δεν προχωρήσουν σε εμβολιασμό τα οποία είχε αποκαλύψει το Newsbomb.gr.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο ο εμβολιασμός είναι υποχρεωτικός για τρεις μεγάλες κατηγορίες εργαζομένων:

οι εργαζόμενοι των ιδιωτικών, δημόσιων και δημοτικών μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων

οι εργαζόμενοι των ιδιωτικών, δημόσιων και δημοτικών μονάδων φροντίδας ατόμων με αναπηρία (ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και υποστηρικτικό προσωπικό)
όλο το προσωπικό (ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και υποστηρικτικό) σε ιδιωτικές, δημόσιες και δημοτικές δομές υγείας

Υπενθυμίζεται ότι η καταληκτική ημερομηνία για την πρώτη δόση του εμβολιασμού όσων εκ των εργαζομένων στις δύο πρώτες κατηγορίες δεν έχουν εμβολιαστεί είναι η 16η Αυγούστου ενώ για την τρίτη κατηγορία είναι η 1η Σεπτεμβρίου.

Ως προς την αναστολή εργασίας που θα επιβάλλεται σε όσους δεν ξεκινήσουν τον εμβολιασμό τους αναφέρεται ότι «κατά τον χρόνο αναστολής καθηκόντων, ο οποίος δεν λογίζεται ως χρόνος πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας, δεν καταβάλλονται αποδοχές. Με τη συμπλήρωση δεκατεσσάρων ημερών από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού, η αναστολή αίρεται με όμοια απόφαση».

Το μέτρο αφορά και «σε συμβάσεις έργου, παροχής ανεξαρτήτων υπηρεσιών, καθώς και σε συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας δανειζόμενου προσωπικού ή προσωπικού που συμβάλλεται με εργολάβο».

Σε εργοδότη που βρεθεί να απασχολεί εργαζόμενο που θα έπρεπε κανονικά να είναι σε αναστολή «επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ για κάθε παράβαση και έως πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ ενώ σε περίπτωση υποτροπής, που διαπιστώνεται σε επανέλεγχο, πρόστιμο είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ για κάθε παράβαση και έως διακοσίων χιλιάδων (200.000) ευρώ».

Στην τροπολογία αναφέρεται, τέλος, ότι όσοι αντικαθιστούν εργαζόμενους που έχουν τεθεί σε αναστολή θα υπογράφουν συμβάσεις εργασίας διάρκειας έως τριών μηνών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ