Η Καθαρά Δευτέρα φέτος θα διαφέρει από τις προηγούμενες χρονιές, καθώς θα την περάσουμε πετώντας χαρταετό με… αυστηρά μέτρα, δηλαδή με απαγόρευση μετακίνηση εκτός νομού, απαγόρευση μετακίνησης εκτός δήμου και απαγόρευση κυκλοφορίας.

Αν και αρχικά υπήρξε η σκέψη να κλείσουν τα πάρκα υπό τον φόβο του συνωστισμού και του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού, τελικά δεν θα αλλάξει κάτι. Δεν θα υπάρξουν λοιπόν έκτακτα μέτρα ειδικά για την Καθαρά Δευτέρα, αλλά τα μέτρα που ισχύουν ήδη θα ισχύσουν σαν μία κανονική ημέρα, καθώς η επιδημιολογική εικόνα της χώρας δεν αφήνει περιθώριο επανάπαυσης.

Όποιος λοιπόν θελήσει να πετάξει τον χαρταετό του, θα μπορεί να στείλει sms στο 13033 και με “μετακίνηση 6” (σωματική άσκηση) να πάει στο πλησιέστερο πάρκο από το σπίτι του, καθώς μπορεί να κινηθεί μόνον εντός δήμου ή εκτός αλλά όχι πιο μακρυά από 2 χιλιόμετρα.

Οι έλεγχοι της Αστυνομίας πάντως, αναμένεται να είναι πιο εντατικοί όλο το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, ώστε να αποτραπούν οι άσκοπες μετακινήσεις.

Σημειώνεται ότι, στην ενημέρωση σήμερα το απόγευμα, αναμένεται οι ειδικοί να απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να ακολουθήσουν για ακόμη μια φορά τα μέτρα που ισχύουν για την αποφυγή της εξάπλωσης του ιού, γνωρίζοντας ωστόσο την εμφανή κόπωση από το διαρκές lockdown και τις συνεχείς αλλαγές στους περιορισμούς.

Τονίζεται επίσης, ότι την Καθαρά Δευτέρα δεν θα επιτρέπονται μετακινήσεις εκτός των νομών, λόγων των περιοριστικών μέτρων και το πρόστιμο, σε περίπτωση παράβασης, θα ανέρχεται σε 300 ευρώ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ