Κιβωτός του Κόσμου: «Έχω ακούσει πράγματα και για τον πατέρα Αντώνιο» – Ερχονται νέες καταθέσεις παιδιών.

Την ώρα που οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. είναι σε πλήρη εξέλιξη για την «Κιβωτό του Κόσμου», υπάρχουν άνθρωποι που καταγγέλλουν δημοσίως τις άσχημες συνθήκες διαβίωσης στις δομές με κάποια παιδιά να έχουν πέσει, όπως υποστηρίζουν, θύματα ξυλοδαρμού και σεξουαλικής παρενόχλησης.

Ο 19χρονος με την κατάθεσή του για όσα καταγγέλλει ότι βίωσε, άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου» για τις έρευνες στην «Κιβωτό του Κόσμου» ενώ την ίδια στιγμή ο πατήρ Αντώνιος εμφανίζεται να δηλώνει άγνοια για τα όσα υποστηρίζουν τα παιδιά.

«Ο 19χρονος δεν περιέγραψε βιασμό. Προχώρησε όμως σε πολύ σοβαρές καταγγελίες για ασελγείς πράξεις σε βάρος του και για κακοποιητικές συμπεριφορές. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα κληθούν να καταθέσουν και άλλα παιδιά (ή ενήλικες που την επίμαχη περίοδο ήταν παιδιά) που φέρονται να έχουν πέσει θύματα κακοποίησης σε δομές της Κιβωτού του Κόσμου. Η έρευνα γίνεται για καταγγελίες για ξυλοδαρμούς, υποσιτισμό, τιμωριτικές συμπεριφορές, κλειδώματα παιδιών μέσα σε δωμάτια. Η έρευνα μόλις ξεκίνησε και έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά της», αναφέρουν αστυνομικές πηγές στο Newsbomb.gr.

Η πιο σοβαρή πάντως από τις καταγγελίες είναι αυτή του 19χρονου, καθώς κάνει λόγο για ασελγείς πράξεις από στέλεχος της Κιβωτού του Κόσμου, το οποίο επισκέπτεται τις δομές της ΜΚΟ σε όλη τη χώρα. Ο νεαρός περιέγραψε ότι ο άντρας αυτός έδειχνε να τον συμπαθεί ιδιαίτερα και του ζητούσε να τον συνοδεύει σε διάφορα ταξίδια που έκανε.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι υπήρχε και μία άλλη καταγγελία του παρελθόντος σε βάρος του ίδιου στελέχους της «Κιβωτού», η οποία είχε μείνει στα «συρτάρια» λόγω της άρνησης του φερόμενου ως θύματος να μιλήσει στις Αρχές. Πιθανότατα η καταγγελία αυτή να επανεξεταστεί από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων.

«Παιδιά κακοποιούνταν στην Κιβωτό του Κόσμου»
«Έχουν σοκάρει όλο τον κόσμο αυτά που ακούγονται. Εγώ έχω ακούσει και άλλα πολλά με τα χρόνια για παρενοχλήσεις στα παιδιά και στον Κολωνό και σε άλλες δομές. Έχω ακούσει για ξύλο, για φωνές και τέτοια πράγματα. Ξέρω παιδιά που ήταν παλιά στην Κιβωτό. Έχω ακούσει για κακοποιήσεις στα παιδιά, για φωνές, για χαστούκια», είπε αρχικά στους δημοσιογράφους φίλος παιδιών που έμεναν στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Στη συνέχεια, στο ερώτημα των δημοσιογράφων από ποιους γίνονταν οι κακοποιήσεις, ο νεαρός απάντησε: «Κακοποιήσεις από εργαζόμενους αλλά έχω ακούσει και πολύ άσχημα πράγματα για τον πατέρα Αντώνιο. Έχω ακούσει για κακοποιητικές συμπεριφορές στα παιδιά».

Πατήρ Αντώνιος για καταγγελίες: «Δεν έχω ακούσει κάτι»
Ο πατήρ Αντώνιος της Κιβωτού του Κόσμου, μιλώντας στον Alpha, ανέφερε: «Είναι πάρα πολύ λυπηρό, εμείς που κάνουμε αυτή τη δουλειά, αυτά τα παιδιά δεν πρόκειται να συγχωρέσουν ότι εμείς είμαστε στη ζωή τους και όχι οι γονείς τους. Προφανώς εννοείται… λέτε να το ξέραμε και να μιλούσαμε τώρα έτσι;».

«Δεν ξέρετε σε ποιον αναφέρεται;» ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους και απάντησε: «Στον Κολωνό μαζί με τους παιδαγωγούς είναι 30 άτομα. Μιλήσαμε, τους μαζέψαμε και υποπτευόμαστε κι εμείς κάποια περιστατικά. Εννοείται ότι μεταξύ μας συζητήσαμε και καθίσαμε όλοι μαζί. Δεν έχει συμβεί κάτι».

«Μιλάμε για ένα παιδαγωγό, περιμένουμε τα αποτελέσματα. Έχω ενημερωθεί για το ποιος είναι και απομακρύνθηκε από την πρώτη μέρα. Έγινε κουβέντα μαζί του αλλά ήταν πολύ εριστικός και δεν έκανε για τη δουλειά. Σύμφωνα με το διευθυντή του καταστήματος αποφάσισαν μετά από περιστατικό με μια κλοπή. Θεωρήσαμε ότι ίσως και να έχει σχέση γι αυτό και απομακρύνθηκε».

«Εννοείται ότι δεν περνάει από το μυαλό μου για ποιον μιλούν στον Κολωνό. Ψάξαμε να βρούμε τον άνθρωπο που έγραψε την αρχική καταγγελία για να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες. Εμείς ζητάμε από τους εθελοντές ποινικό μητρώο και τους εκπαιδεύουμε».

Ερωτώμενος σχετικά με το αν γνωρίζει ποια είναι τα παιδιά που καταγγέλλουν, σημείωσε: «Πάει το μυαλό μου σε κάποια από τα παιδιά που ενηλικιώθηκαν και έφυγαν. Βάσει των στοιχείων».

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ