Νέο ύπουλο σχέδιο υλοποιεί η Άγκυρα που όπως φαίνεται έχει “λύσει το ζωνάρι της” και αναζητά πάση θυσία την πρόκληση κάποιου πιθανού επεισοδίου στο Αιγαίο όλο αυτό το διάστημα.

Τουρκικά σκάφη και ομάδες κομάντος SAT-SAS ευρίσκονται στα λιμάνια στο Αιγαίο, ειδικά απέναντι από Χίο και Δωδεκάνησα, αναμένοντας να εμπλακούν σε οποιαδήποτε επεισόδιο προκληθεί (από τους ίδιους) και ξεφύγει του “συνηθισμένου συμβάντος”.

Παράλληλα οι Τούρκοι φορτώνουν βάρκες με μετανάστες και τις στέλνουν απέναντι από τα ελληνικά νησιά, όντας έτοιμοι να δράσουν αν εκτιμήσουν ότι μπορούν να προκαλέσουν κάτι ίσως πιο σοβαρό.

Ενδεικτικά το νέο πλοίο γενικής υποστήριξης πολλαπλών ρόλων 3,000 τόνων, Atlas I (Α-471), είναι στη Ρόδο σήμερα, αφού η περιοχή δέχεται επεισόδια αυτού του τύπου από προχθές.

Στα πλαίσια αυτά, τουρκικό ΜΜΕ ανέφερε για παράδειγμα ότι ελληνικά σκάφη της ακτοφυλακής “παρενόχλησαν” ένα τουρκικό εμπορικό πλοίο νότια της Σάμου στις 2 Απριλίου 2020 χωρίς να αναφέρει βέβαια αν αυτό το πλοίο μετέφερε όπλα για την Λιβύη ή μετανάστες για την Ελλάδα.

Τέτοιες απόπειρες γίνονται καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας προς τα νησιά μας ακόμη και τις πρώτες πρωινές ώρες, με στόχο πάντα να αιφνιδιάσουν την Ελλάδα, πράγμα βέβαια που δεν το καταφέρνουν οι Τούρκοι σε καμία περίπτωση.

“Η τουρκική διοίκηση ναυτικών δυνάμεων απέστειλε 2 πολεμικά πλοία και 1 ελικόπτερο στην περιοχή, εμφανιζόμενα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, αναγκάζοντας το ελληνικό πλοίο της ακτοφυλακής να αποχωρήσει από την περιοχή.

Η ελληνική ακτοφυλακή, διατάραξε τουρκική ναυτική άσκηση στην Ανατολική Μεσόγειο, τη στιγμή που τα τουρκικά πολεμικά πλοία διεξήγαν άσκηση με πραγματικά πυρά στις ακτές του Αιγαίου”, καταλήγει το προπαγανδιστικό τουρκικό άρθρο το οποίο μας δείχνει ότι πρόκειται για ύποπτο σχέδιο κατά της χώρας μας.

Σκοπός των Τούρκων είναι από την μία πλευρά να μεγιστοποιήσουν ανά πάσα στιγμή οποιαδήποτε πιθανό επεισόδιο στο Αιγαίο προς όφελός τους βέβαια και από την άλλη να απαγορέψουν την δράση της ελληνικής ακτοφυλακής στην ελληνική ΑΟΖ στο Αιγαίο.

Πρόκειται για μια πολύ μελετημένη κίνηση που έχει στόχο να “γκριζάρει” ολόκληρες περιοχές του Αιγαίου,μόνο που ούτε η ακτοφυλακή μας ούτε το ελληνικό πολεμικό ναυτικό επιτρέπουν στην τουρκική πλευρά να πάρει ανάσα.

Οι ελληνικές δυνάμεις γνωρίζουν κάθε κίνηση που ξεκινά από τα τουρκικά παράλια και δρουν άμεσα και κυρίως αποτελεσματικά.

Παράλληλα με την δράση των ελληνικών πλοίων και την επικείμενη ευρωπαϊκή αποστολή στην Λιβύη, η Αίγυπτος δρα και αυτή στην περιοχή της Α.Μεσογείου, με δική της ναυτική δύναμη που κινείται αποκλειστικά κατά της Τουρκίας. Οι Αιγύπτιοι έχουν τείνει χείρα φιλίας στην περιοχή αλλά και στην Ελλάδα για μια από κοινού δράση κατά των ύποπτων σχεδίων της Άγκυρας.

 

 

 

 

pentapostagma.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here