Αυξημένοι κατά 18 είναι οι ασθενείς με κορωνοϊό στην Ελλάδα, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του καθηγητή λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα. Το σύνολο αυτών έχει πλέον φτάσει τους 117, ενώ ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, ανακοίνωσε πως υπάρχουν πλέον 10 «ορφανά» κρούσματα. Η κυβέρνηση και οι ειδικοί καλούν τους πολίτες – σε όλους τους τόνους – να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

Από τα 117 επιβεβαιωμένα κρούσματα – μεταξύ αυτών και ο 66χρονος που απεβίωσε στο νοσοκομείο της Πάτρας – τα 107 έχουν γνωστή σύνδεση.

Από τα κρούσματα αυτά 82 είναι εισαγόμενα, 25 είναι επαφές τους και 10 χαρακτηρίζονται «ορφανά», που σημαίνει ότι εντοπίστηκαν από δειγματοληπτικό έλεγχο στην κοινότητα και δεν γνωρίζουμε την πηγή μετάδοσης.

Οι ασθενείς που νοσηλεύονται είναι 34, τρεις εκ των οποίων είναι στη ΜΕΘ. Ακόμη, επιβεβαίωσε ότι έλαβε εξιτήριο το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Ελλάδα, η 38χρονη από τη Θεσσαλονίκη, αλλά και το παιδί της.

Κατά τη νεότερη ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα, για τους εργαστηριακούς ελέγχους από σήμερα η χώρα μας υιοθέτησε τα ευρωπαϊκά κριτήρια του ECDC, ενημέρωσε ο ίδιος και εξήγησε πως θα δίνεται προτεραιότητα στους ηλικωμένους και αυτούς με σοβαρή αναπνευστική νόσο.

Κλείνουν δικαστήρια, κέντρα διασκέδασης και γυμναστήρια
Όπως ανακοίνωσε, ο κ. Τσιόδρας, κλείνουν για 15 ημέρες παιδότοποι, θέατρα, χώροι καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, κέντρα διασκέδασης, δικαστήρια και γυμναστήρια ενώ για τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία θα αποφασίσει αρμοδίως το υπουργείο Πολιτισμού.

Να διευκρινιστεί πως δεν θα κλείσουν εστιατόρια και καφετέριες.

Όσον αφορά στα μουσεία, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην ελεγχόμενη ροή, δηλαδή να γίνονται δεκτές οργανωμένες ομάδες κατόπιν συνεννόησης με τη διοίκηση του εκάστοτε μουσείου.

«Δεν μπορούμε να κλείσουμε τα πάντα αλλά μπορούμε να αποφεύγουμε τις συναθροίσεις. Είναι πολύ σημαντική η ατομική ευθύνη», είπε επ΄αυτού.

 

 

www.cnn.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here