Τους 76 έφτασαν οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα καθώς σήμερα το πρωί άφησαν την τελευταία τους πνοή τρεις άνδρες που νοσηλεύονταν σε Πάτρα, Αλεξανδρούπολη και Θεσσαλονίκη.

Στο μεταξύ, η τελική μορφή του πρωτοκόλλου προληπτικής φαρμακευτικής αγωγής αποφασίστηκε από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Πρόκειται για φάρμακα που θα λαμβάνονται από τους εργαζομένους στα δημόσια νοσοκομεία καθημερινά και για όσο χρόνο ο ιός κυκλοφορεί στην κοινότητα (8-12 εβδομάδες) σε δοσολογίες χαμηλότερες αυτών του θεραπευτικού πρωτοκόλλου για νοσηλευόμενους ασθενείς, καθώς, όπως όλα τα φάρμακα, συνοδεύονται από ανεπιθύμητες ενέργειες.

Ο κ. Τσιόδρας επανήλθε στο θέμα των τεστ, αναφέροντας ότι η στρατηγική μαζικού εργαστηριακού ελέγχου είναι απαραίτητη και θα υλοποιηθεί στη φάση στην οποία αίρονται τα μέτρα. «Και αυτό συζητούν οι περισσότερες χώρες αυτή τη στιγμή.

Και φυσικά η επάρκεια τεστ για αυτή την περίοδο είναι σημαντική και κάθε χώρα ετοιμάζεται για αυτή την επόμενη περίοδο», ανέφερε, προσθέτοντας ότι θα πρόκειται και για τεστ αντισωμάτων για τα οποία όμως εξακολουθούν να υπάρχουν αναπάντητα ερωτηματικά σχετικά με την αξιοπιστία τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here