Για μέρες ολόκληρες πάλευε για να κρατηθεί στη ζωή έχοντας στο πλευρό της όλους τους Έλληνες που προσεύχονταν στον Θεό για να τα καταφέρει. Όμως η μικρή Θωμαΐς, η 9χρονη μαθήτρια από το Βελεστίνο που είχε πάθει αλλεργικό σοκ από ένα γλυκό που έφαγε στην τάξη της, δεν άντεξε… «Έφυγε» χθες το μεσημέρι για τη γειτονιά των αγγέλων, βυθίζοντας στη θλίψη τους γονείς, τους φίλους της και το πανελλήνιο.

Η μικρούλα «έσβησε» στις 2 το μεσημέρι στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλευόταν από τις 25 Ιανουαρίου, έπειτα από σοβαρό αλλεργικό σοκ που υπέστη από γλυκό που έφαγε στην τάξη του σχολείου της.

Η αντίστροφη μέτρηση στη ζωή του παιδιού άρχισε στις 15 Ιανουαρίου στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Βελεστίνου, όπου πήγαινε το αγγελούδι. Η μικρή κατανάλωσε κάποιο γλυκό και ο οργανισμός της αντέδρασε. Ένιωσε αδιαθεσία και η μικρή μαθήτρια μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας του Βελεστίνου, στη συνέχεια στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο του Βόλου και μετέπειτα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Πριν από 3 μέρες ο πατέρας της μικρής με ανάρτησή του στο facebook προσπαθούσε να δείξει την κρισιμότητα της κατάστασης: «Ενα μεγάλο “ευχαριστώ” από καρδιάς σε όσους μας στηρίζουν. Με κάθε σεβασμό και εκτίμηση σε εκείνους που μας αγκάλιασαν, θέλω να γνωρίζουν πως δεν είμαι σε θέση να απαντώ σε μηνύματα. Είναι δύσκολες πολύ οι ώρες. Η Θωμαΐτσα μου (μας για πολλούς) δίνει μια άνιση μάχη.

Εύχομαι σε όλους τα καλύτερα. Όποιος μπορεί και θέλει, ας συνεχίσει με τον τρόπο του να προσεύχεται για τη μικρούλα μου. Σίγουρα οι φίλοι, παλιοί και νέοι που έκανα, είναι μες την καρδιά μου. Ευχαριστώ και συγγνώμη αν αδίκησα κάποιον» έγραφε ο πατέρας της 9χρονης. Δυστυχώς, οι προσπάθειες των γιατρών δεν στάθηκαν ικανές να σώσουν το κοριτσάκι του.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here