Ανησυχία στις αρμόδιες Αρχές έχουν προκαλέσει τα δύο ατυχήματα που έχουν προκληθεί σε διάστημα μιας εβδομάδας στον εξωτερικό χώρο του αεροδρομίου της Σκιάθου, από αέρια τουρμπινών αεροπλάνων τα οποία είτε απογειώνονται είτε προσγειώνονται στο νησί και αποτελούν τουριστικό θέαμα.

Πριν λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 19 Ιουνίου, ένας 79χρονος άνδρας που κινούνταν στον δρόμο δίπλα από τον αεροδιάδρομο της Σκιάθου, είδε το αεροπλάνο να κατεβαίνει, αλλά εκτίμησε πως θα προλάβαινε να απομακρυνθεί από το σημείο.

Επιτάχυνε το βήμα του, χωρίς επιτυχία ωστόσο. Από το κύμα αερίων του αεροπλάνου, ο περιπατητής εκτινάχθηκε στη θάλασσα σε απόσταση 10 μέτρων από το σημείο που βρισκόταν.

Την Τετάρτη, μια Βρετανίδα υπήκοος ηλικίας 61 ετών, έπεσε στο έδαφος από το πεζούλι που είχε σκαρφαλώσει με σκοπό να βιντεοσκοπήσει από καλύτερη θέση, την απογείωση ενός αεροσκάφους. Τα αέρια την παρέσυραν με αποτέλεσμα να υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Σε ένα σοβαρό κράτος, αυτό το αεροδρόμιο θα είχε κλείσει μέχρι να αποκατασταθεί αυτό το πρόβλημα…

 

Σοβαρός κρίνεται ο τραυματισμός της τουρίστριας στη Σκιάθο, η οποία υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, κάταγμα λεκάνης, κακώσεις δεξιού ώμου και αριστερού αντιβραχίονα, αφού εκσφενδονίστηκε από τουρμπίνα αεροπλάνου στο αεροδρόμιο του νησιού.

Μια 61χρονη Βρετανίδα υπήκοος, τραυματίστηκε το βράδυ της Τρίτης 5 Ιουλίου, όταν ευρισκόμενη στον εξωτερικό χώρο του Αεροδρομίου Σκιάθου και συγκεκριμένα έξω από την περίφραξη, όπου σκαρφάλωσε σε ένα πεζούλι και προσπάθησε να καταγράψει, όπως συνηθίζεται από αρκετούς ντόπιους, τις απογειώσεις και τις προσγειώσεις των αεροσκαφών.

Η γυναίκα, μάλιστα, είχε ανέβει σε ένα πεζούλι προκειμένου να πετύχει καλύτερη λήψη όταν τα αέρια από τις τουρμπίνες του αεροπλάνου την έκαναν να χάσει την ισορροπία της και να πέσει στο έδαφος.

Τη γυναίκα αμέσως παρέλαβε πλήρωμα του ΕΚΑΒ και την οδήγησε στο Κ.Υ Σκιάθου όπου χρειάστηκε να διανυκτερεύσει ώστε να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις.

Οι γιατροί του Κέντρου Υγείας του νησιού διέγνωσαν κάταγμα στη λεκάνη, κάκωση στο δεξί ώμο και τραυματισμό στον αριστερό αντιβραχίονα. Ακόμη, από την πτώση προκλήθηκε αιμάτωμα στο κεφάλι γεγονός που έκρινε αναγκαία τη διακομιδή της στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.

Όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο καθημερινά ντόπιοι και τουρίστες συνωστίζονται στον περιβάλλοντα χώρο του αεροδρομίου της Σκιάθου για να βιντεοσκοπήσουν τα αεροπλάνα τα οποία περνούν ξυστά πάνω από τα κεφάλια τους.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ