Στο θέμα του πιστοποιητικού εμβολιασμού που ο ίδιος έθεσε ως πρόταση στη πρόεδρο της Κομισιόν και αναμένεται να συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής λαμβάνοντας ολοένα και μεγαλύτερη υποστήριξη, αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο twitter.

Λίγο πριν την έναρξη της Συνόδου που θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη ο Έλληνας Πρωθυπουργός σημειώνει ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού «Αφορά τη διεύρυνση της ελευθερίας των μετακινήσεων» καθώς και ότι αποτελεί λύση «που μπορεί να κάνει τις οικονομίες μας να κινηθούν ξανά».

Στην ανάρτηση που είναι στα αγγλικά και απευθύνεται ουσιαστικά και στους υπόλοιπους ηγέτες αλλά σε όλους όσοι έχουν δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ελληνική πρόταση σημειώνει:

«Το πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν αφορά τον περιορισμό της δυνατότητας των ανθρώπων να ταξιδέψουν. Αφορά τη διεύρυνση της ελευθερίας των μετακινήσεων, χρησιμοποιώντας μια απλή, ψηφιακή λύση που μπορεί να κάνει τις οικονομίες μας να κινηθούν ξανά».

Μάλιστα καταλήγει γράφοντας  ότι «προσδοκώ να το συζητήσουμε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο», επισυνάπτοντας και το άρθρο του στο EurActiv.

www.ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here