Δύο νέες ψηφιακές υπηρεσίες προστίθενται στην διάθεση των πολιτών στο πλαίσιο της συνεργασίας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την ψηφιοποίηση των διαδικασιών του Υπουργείου Μεταφορών.

«Η ανανέωση του διπλώματος οδήγησης και το αντίγραφο της άδειας κυκλοφορίας, που είναι και προπομπός για την ψηφιακή μεταβίβαση μέσα από το gov.gr, είναι δύο υπηρεσίες που χρησιμοποιούνται αρκετά από τους πολίτες. Μόνο η ανανέωση του διπλώματος οδήγησης αφορά περίπου 210.000 ανθρώπους τον χρόνο» τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με την Κατερίνα Σερέτη και τον Διονύση Χατζημιχάλη, ο γενικός γραμματέας Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Λεωνίδας Χριστόπουλος.

Ένας πολίτης που έχει χάσει την άδεια κυκλοφορίας του οχήματός του μπορεί να μπει στο gov.gr και να αιτηθεί την καινούρια άδεια και επειδή θα συγκεντρώνονται όλα τα στοιχεία του οχήματος μέσω αυτής της υπηρεσίας, θα γίνει και η βάση για την υλοποίηση της ψηφιακής μεταβίβασης του οχήματος, που αναμένεται μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022, εξήγησε ο κ. Χριστόπουλος.

Επιπλέον, εντός του επόμενου έτους, στην ίδια λογική με το πιστοποιητικό εμβολιασμού, θα διαμορφωθεί και το car wallet, όπου θα μπορεί να συγκεντρώνονται τα στοιχεία του αυτοκινήτου, του οδηγού, του διπλώματος σε μια εφαρμογή στο κινητό, για να μπορεί να γίνεται χρήση από εκεί με την επίδειξη του QR, για παράδειγμα σε έναν έλεγχο από την αστυνομία.

Ο κ. Χριστόπουλος, αναφέρθηκε και στις από κοινού δράσεις που υλοποιεί το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, «όπου μπορεί κάποιος να δει δίκη στο Πρωτοδικείο Αθηνών, μια εφαρμογή που βοηθά όσους είναι στον δικαστικό χώρο, διάδικους και δικηγόρους. Επίσης θα ξεδιπλωθούν και άλλες δράσεις στον ίδιο χώρο, οι Τηλεδίκες, η ψηφιοποίηση της νομικής βοήθειας για τους δικηγόρους».

Επίσης μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022 θα ολοκληρωθεί και η ψηφιοποίηση της έναρξης ατομικής επιχείρησης μέσα από το gov.gr, «χωρίς να χρειάζεται να πάει ο πολίτης σε καμιά υπηρεσία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστόπουλος. Σημείωσε μάλιστα, πως οι ατομικές επιχειρήσεις αποτελούν το 70%-80% των επιχειρήσεων.

ertnews.gr

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ