Το Σεπτέμβριο εκτίμησε η Ματίνα Παγώνη ότι θα δούμε «περισσότερο φως στο τούνελ» του κορονοϊού με την προϋπόθεση ότι «θα γίνουν όλα αυτά που έχουμε πει και προχωρήσει ο σχεδιασμός»

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ κάλεσε τους πάντες να ξεχάσουν το Πάσχα χωρίς περιορισμούς.

«Δεν θα κάνουμε Πάσχα. Με τη μείωση των εμβολίων και αυτόν τον αριθμό των εμβολιασμών, πώς θα κάνουμε Πάσχα χωρίς μέτρα; Η χαλάρωση θα είναι να παραγγείλουμε ένα αρνί ή να ψήσουμε με την οικογένεια στη βεράντα και να καθίσουμε να το φάμε ακούγοντας μουσική», δήλωσε χαρακτηριστικά στον Alpha 98,9 η κυρία Παγώνη.

Σχολιάζοντας τα κρούσματα που εντοπίστηκαν στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα, η κ. Παγώνη εξήγησε: «Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Μπορεί οι γιατροί να είχαν εμβολιαστεί. Όταν εμβολιάζεσαι την πρώτη δόση, ξεκινάς να αναπτύσσεις το 50% των αντισωμάτων 14 ημέρες μετά. Την 21η μέρα κάνεις τη δεύτερη δόση. Υπήρχαν άνθρωποι που έκαναν πολύ λιγότερα αντισώματα. Περίπου 15-17 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση, μπορείς να φθάσεις στη μεγαλύτερη δυνατή κάλυψη».

Ερωτηθείσα αν το σύστημα υγείας είναι έτοιμο για την ατιμετώπιση ενός τρίτου κύματος, η κ. Παγώνη είπε: «Στις πανδημίες πάντα υπάρχει τρίτο κύμα. Στόχος είναι να το περάσουμε όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα. Επειδή έχουμε το ιστορικό της Θεσσαλονίκης, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Να αξιολογούμε κάθε μέρα τα στοιχεία (νοσηλευόμενοι, ΜΕΘ, κρούσματα,θάνατοι), να προσέχουμε με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, εκεί υπάρχει μεγάλος κίνδυνος και να γίνονται πολλά τεστ για να γίνεται ιχνηλάτηση και να περιορίζεται ο αριθμός των κρουσμάτων».

Η ίδια ξεκαθάρισε ότι ένα ολικό lockdown «πάντα θα υπάρχει στο τραπέζι» ενώ στην ερώτηση από τι θα εξαρτηθεί η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ απάντησε ότι «οι παράμετροι που θα έχουμε για μια εβδομάδα. Αν έχουμε πάνω από 1.000 κρούσματα, αν έχουν καλυφθεί οι ΜΕΘ, τότε στο τραπέζι θα μπουν πολλά πράγματα. Γι’ αυτό λέω, πρέπει να γίνονται πολλά τεστ για να γίνεται ιχνηλάτηση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here