Εντός του 2021 θα εγκαινιαστεί το κτίριο όπου θα μεταστεγαστούν οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, με δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση. Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός μετά από σύσκεψη με το προεδρείο του Ιδρύματος, το κράτος θα εξοικονομεί ετησίως μισό εκατομμύριο ευρώ.

Ο «νέος» χώρος όπου θα γίνει η μεταστέγαση είναι ουσιαστικά ένα ολυμπιακό ακίνητο, το οποίο μέχρι σήμερα δεν είχε αξιοποιηθεί. Συγκεκριμένα, πρόκειται για το Ολυμπιακό Κέντρο στην περιοχή Γουδή (Κεντρικό Κτίριο Ιππασίας), το οποίο θα μετατραπεί σε σύγχρονο και λειτουργικό χώρο για τις ανάγκες της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας και προβλέπεται να προσφέρει μία σειρά από πολλαπλά οφέλη. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «στους χώρους του επιστημονικού κέντρου, που θα αποτελέσει κυψέλη έρευνας και τεχνολογίας, θα είναι δυνατή η αξιοποίηση σύγχρονων επιστημονικών ευρημάτων ερευνητικών κέντρων (Al, Smart Tech, Digital κ.λπ.), θα υπάρχει η δυνατότητα φιλοξενίας και διεξαγωγής επιστημονικών ημερίδων, ενώ στους χώρους του θα φιλοξενούνται και θα διεξάγονται επιστημονικές ημερίδες».

Σημειώνεται, ότι η αναμόρφωση δεν θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ το Ίδρυμα Ωνάση -εκτός από το κόστος μελετών- θα καλύψει και το κόστος υλοποίησης. Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν βάσει συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος.

Ρεπορτάζ:Κάτια Αντωνιάδου

www.ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here