Με self-test θα οδηγούνται στα δικαστήρια, οι ανεμβολίαστοι συλληφθέντες, με την αυτόφωρη διαδικασία ενώ, σε περίπτωση που αρνούνται να υποβληθούν σε έλεγχο για τον κορoνοϊό, δεν μπορούν να εξαναγκαστούν αλλά δεν αποκλείεται να διωχθούν για απείθεια ή παραβίαση των μέτρων διάδοσης μεταδοτικής ασθένειας.

Αυτό προβλέπουν οι οδηγίες που απηύθυνε προς τους συναδέλφους του, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας, συστήνοντας να είναι να είναι ιδιαίτερα αυστηροί στην τήρηση των υγειονομικών μέτρων , όπως η χρήση μάσκας, η τήρηση αποστάσεων, κ.λ.π με τους κατηγορούμενους αρνητές του εμβολίου και τους αρνούμενους να υποβληθούν σε self-test.

Επίσης, ο κ. Πλιώτας υπογραμμίζει ότι ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών στις περιπτώσεις των αυτόφωρων πλημμελημάτων, έχει την δυνατότητα – λαμβάνοντας υπόψη τη βαρύτητα του εγκλήματος και την προσωπικότητα του δράστη- με την συνδρομή των προϋποθέσεων του άρθρου 279 Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, να δώσει εντολή να αφεθεί ελεύθερος ο συλληφθείς και «να μην εφαρμοστεί η προβλεπόμενη για τα αυτόφωρα εγκλήματα διαδικασία»

 

 

Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά/ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here