Οι αγρότες ήθελαν να αποκλείσουν συμβολικά τον κόμβο στην Ιόνια Οδό, αλλά εμπόδιο στάθηκαν οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στο σημείο.

Σε «θέση μάχης» στον κόμβο Χαλικίου, κοντά στο Κεφαλόβρυσο, οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Αιτωλοακαρνανίας που έφτασαν στο σημείο κατά τις 12.15 το μεσημέρι της Κυριακής.

Ωστόσο, δεν τους επέτρεψε η αστυνομία να εισέλθουν στην Ιόνια Οδό, ενώ το κλίμα ήταν τεταμένο στις διαβουλεύσεις των εκπροσώπων τους με τους αστυνομικούς.

Λίγο μετά τη 13.00 οι αγρότες απέκλεισαν προσωρινά (για μισή ώρα) την Ε.Ο.Αντιρρίου-Ιωαννίνων. Συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις που είναι σε εξέλιξη σήμερα σε διάφορες περιοχές της χώρας, αγροτοκτηνοτρόφοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα την Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας και μετά την προσυγκέντρωση στη Συκιά κινήθηκαν προς το Χαλίκι Αιτωλικού.

Φτάνοντας εκεί μάλιστα επιχείρησαν με τα τρακτέρ να εισέλθουν στον αυτοκινητόδρομο της Ιόνιας Οδού ώστε να αποκλείσουν ένα ρεύμα κυκλοφορίας. Οι αστυνομικές αρχές όμως δεν τους επέτρεψαν της είσοδο στην Ιόνια Οδό έχοντας μάλιστα παρατάξει μια κλούβα των ΜΑΤ στο σημείο του κόμβου που οδηγεί στον αυτοκινητόδρομο.

Οι αγρότες δυσαρεστήθηκαν από το αστυνομικό μπλόκο και διαμαρτυρήθηκαν για τις «κυβερνητικές εντολές» με τις «διαβουλεύσεις» να γίνονται σε ελαφρώς τεταμένο κλίμα.

 

Πηγή: agrinionews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ