Συγκλονισμένοι είναι οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό τόσο του Κέντρου Υγείας Χάρακα όσο και της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων του ΠΑΓΝΗ από την απώλεια του δίχρονου Ζαχαρία που έσβησε λίγο πριν τη μία τα ξημερώματα παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που έκαναν οι γιατροί από χτες το βράδυ για να το κρατήσουν ζωντανό.


“Η κηδεία του παιδιού θα γίνει, στις 15.00 το μεσημέρι, αμέσως μετά τη βάπτιση της μικρότερης αδερφής του” όπως τόνισε συγκινημένη σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ και την εκπομπή « Από τις έξι» η Διοικήτρια της 7ης ΔΥΠΕ στην Κρήτη, Ελένη Μπορμπουδάκη.

Μίλησε για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, των διασωστών, των νοσηλευτών να σώσουν το μικρό παιδάκι που στις 12:45 μετά από παρατεταμένη καρδιοαναπνευστική ανακοπή και σύνδρομο πολυοργανικής ανεπάρκεια έφυγε από τη ζωή.

« Ήταν μία δύσκολη διαχείριση από τους γιατρούς τους νοσηλευτές και τους διασώστες που σήμερα και για αυτούς είναι μια ιδιαίτερα φορτισμένη μέρα» είπε η Διοικήτρια.

«Σήμερα είναι μια δύσκολη μέρα για την Κρήτη» είπε η κ. Μπορμπουδάκη, και πρόσθεσε «θα είμαστε κοντά στους γονείς. Μας συγκλόνισε η περιπέτεια αυτού του παιδιού. Το μόνο που μπορεί να ανακουφίσει την οικογένεια του Ζαχαρία, αν μπορούμε να μιλήσουμε για ανακούφιση είναι ότι από το ιατρονοσηλευτικό μας προσωπικό έγινε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για να σωθεί . Το παιδί υποστηρίχθηκε με κάθε τρόπο. Οι γιατροί μας δεν εγκατέλειψαν ποτέ την προσπάθεια. Είναι πολύ δύσκολες οι στιγμές που ζούμε».

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here