ΑρχικήΕλλάδαΝ. Κεραμέως: Με πολλές καινοτομίες η νέα σχολική χρονιά – Πυρετώδεις προετοιμασίες...

Ν. Κεραμέως: Με πολλές καινοτομίες η νέα σχολική χρονιά – Πυρετώδεις προετοιμασίες για την ασφαλή λειτουργία τους

Δημοσιεύθηκε:

Αντίστροφα κυλά ο χρόνος για το πρώτο κουδούνι στα σχολεία με τους επιστήμονες ωστόσο να εκφράζουν ανησυχία για τη διεύρυνση της διασποράς του κορονοϊου. Οι προετοιμασίες στα σχολικά συγκροτήματα είναι πυρετώδεις. Σχολαστικός καθαρισμός στους προαύλιους  χώρους, τις τάξεις και τα γραφεία προκειμένου όλοι οι μαθητές επιστρέψουν με ασφάλεια, ενώ καινοτομίες υπόσχεται για τη νέα σχολική χρονιά η υπουργός Παιδείας στο μήνυμά της

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε  μήνυμα της, για τη νέα σχολική χρονιά, υπογραμμίζει τη σημασία της δια ζώσης εκπαίδευσης, που δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αντικατασταθεί από την τηλεκπαίδευση.

Προσθέτει ότι στόχος του υπουργείου για φέτος, είναι στις σχολικές αίθουσες να αντηχούν όλο το χρόνο παιδικές φωνές και μαθήματα, με ασφάλεια και τήρηση των απαραίτητων μέτρων προστασίας.

Η κ. Κεραμέως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων που θα εφαρμόζονται καθολικά σε όλα τα νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια της χώρας με νέες θεματικές και ειδικότερα στα Αγγλικά, τα οποία εισάγονται στα νηπιαγωγεία. Επιπλέον, στα σχεδόν διπλάσια Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία, που θα λειτουργούν συγκριτικά με πέρυσι, καθώς και στα πρώτα έξι Πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια και στην πιλοτική εφαρμογή 123 Νέων Προγραμμάτων Σπουδών στη Γενική Εκπαίδευση.

Τα σχολεία, επισημαίνει,  ενισχύθηκαν με 11.700 μόνιμους διορισμούς στη Γενική Εκπαίδευση, σε συνέχεια των περσινών 4.500 στην Ειδική Αγωγή. Παράλληλα, «συνεχίζονται οι οριζόντιες επιμορφώσεις, ενώ προχωρούμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό δεξιοτήτων – εξοπλισμού/υποδομών – υπηρεσιών», εξηγεί η κ. Κεραμέως.

www.ertnews.gr

Τελευταία νέα

Αποκλειστικό: Βίντεο ντοκουμέντο από το φονικό στην καφετέρια της Νέας Ιωνίας

Καθηλώνει το βίντεο – ντοκουμέντο που δειχνει καρέ – καρέ τη δολοφονική επίθεση που...

Δεκαεπτά οι περιοχές Natura στην Ήπειρο

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης το θεσμικό κείμενο για τις περιοχές που περιλαμβάνονται στο...

Ευγενία Σαμαρά: Νέο πρόσωπο στη ζωή της μετά τον χωρισμό με τον Γιάννη Ποιμενίδη;

Τίτλοι τέλους έπεσαν στη σχέση της Ευγενίας Σαμαρά με τον Γιάννη Ποιμενίδη, με τους...

Περισσότερα

Αρέσει σε %d bloggers: