ΑρχικήΕλλάδαΝ. Κεραμέως στην ΕΡΤ: Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία – Λύση τα...

Ν. Κεραμέως στην ΕΡΤ: Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία – Λύση τα προβλήματα θέρμανσης και φοιτητικής στέγης (video)

Δημοσιεύθηκε:

«Ξεκινάμε με περισσότερους μόνιμους εκπαιδευτικούς από κάθε άλλη σχολική χρονιά και ήδη έχουν αναλάβει υπηρεσία», είπε στην ΕΡΤ η Νίκη Κεραμέως παραθέτοντας όλες τις καινοτομίες αλλά και τα προβλήματα, όπως για παράδειγμα η φοιτητική στέγη και η θέρμανση των σχολικών τάξεων.

Μίλησε επίσης για την αξιολόγηση των  14.000 σχολικών δομών και των περίπου 170.000 εκπαιδευτικών. Σχετικά με το μάθημα των θρησκευτικών η Νίκη Κεραμέως επικαλέστηκε τέσσερις αποφάσεις του ΣτΕ «που θεμελιώνουν ότι η απαλλαγή ισχύει μόνο για άθεους ή αλλόθρησκους».

«Αναβάθμιση δημόσιας εκπαίδευσης και στήριξη γονέων το Ολοήμερο»

Σε 5.000 τμήματα στα μισά σχολεία της χώρας το Ολοήμερο θα διαρκεί ως τις 17.30 αντί για 16.00, υπενθύμισε η υπουργός Παιδείας, μιλώντας για πρόγραμμα ενισχυμένο και εμπλουτισμένο με δημιουργική γραφή και άλλες καινοτομίες. Οι εγγραφές για το Ολοήμερο είναι, όπως είπε, ανοικτές ως τις 12 Σεπτεμβρίου.

Εκπαιδευτικοί όμιλοι και μέντορες – «Η τρίτη και η τέταρτη καινοτομία»

Μετά τη λήξη του ημερήσιου ωρολογίου προγράμματος διδασκαλίας, κάθε σχολείο παίρνει πρωτοβουλίες από αθλήματα και χορό μέχρι πειράματα και κατασκευές, είπε η υπουργός Παιδείας και στη συνέχεια αναφέρθηκε στους μέντορες, δηλαδή τους παλαιότερους εκπαιδευτικούς που αναλαμβάνουν ρόλο συμβούλου «με στόχο να εμπνεύσουν, να προσανατολίσουν και να υποστηρίξουν κάθε νεοδιοριζόμενο ή πρόσφατα τοποθετημένο στη σχολική μονάδα εκπαιδευτικό, με προϋπηρεσία έως πέντε έτη».

«Τα τρία επίπεδα της αξιολόγησης»

  • Η αξιολόγηση της σχολικής μονάδας έχει ολοκληρωθεί κατά 99,7% και καλύπτει ακόμη και θέματα εξωστρέφειας, σύμφωνα με τη Νίκη Κεραμέως.
  • Η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού συστήματος, με την «υλική Πίζα να εφαρμόζεται για πρώτη φορά, εμφάνισε καλύτερα αποτελέσματα στο Δημοτικό, σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας.
  • Η ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών γίνεται από τρία πρόσωπα, τον διευθυντή του σχολείου, τον σύμβουλο παιδαγωγικής ευθύνης και τον σύμβουλο ειδικότητας και προχωρά ως «βασικό βελτιωτικό μέτρο» για 170 εκαπιδευτικούς», σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας.

«Ομόφωνη η εισήγηση της Επιτροπής για το υγειονομικό πρωτόκολλο»

Πουθενά στον κόσμο δεν άνοιξαν τα σχολεία με μέτρα για τον κορονοϊό, τόνισε η κυρία Κεραμέως και πρόσθεσε ότι δεν έχει νόημα να υπάρξει μια φούσκα μέτρων στα σχολεία ενώ όλα τα παιδιά στη συνε΄χεια έχουν απογευματινές δραστηριότητες.

«Επιπλέον χρηματοδότηση για θέρμανση»

Το υπουργείο Εσωτερικών έχει ήδη ενισχύσει το κονδύλι για τις σχολικές επιτροπές των δήμων και τις πρόσθετες χρηματοδοτικές ανάγκες, είπε σχετικά με τη θέρμανση η υπουργός Παιδείας.

Σχετικά με το ερώτημα του εξαερισμού, η Νίκη Κεραμέως απάντησε ότι δεν το έχει εισηγηθεί η Επιτροπή.

Φοιτητική στέγη: «Σχέδιο για 7.300 κλίνες»

Η κυβέρνηση λαμβάνει ειδικά μέτρα για τη φοιτητική στέγη και είναι ήδη έτοιμες οι μονάδες στην Κρήτη, τη Θεσσαλία και την Θράκη ενώ ολοκληρώνοντα στη δυτική Αττική και τη Μακεδονία, σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας.

Σε ερώτηση για το μάθημα των Θρησκευτικών η Νίκη Κεραμέως υπενθύμισε ότι με 4 αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας καθορίζεται ότι η απαλλαγή ισχύει μόνο για άθεους ή αλλόθρησκους.

«Αδιανόητη η δήλωση του μητροπολίτη Δωδώνης»

Οι μητροπολίτες υπάγονται στην Ιερά Σύνοδο, τόνισε η υπουργός Παιδείας που κλήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του Μητροπολίτη Δωδώνης. «Σοκαρίστηκα και θεωρώ τη δήλωση όχι μόνο αδιανόητη αλλά και βάναυση προσβολή της κοινωνίας εν συνόλω», είπε η υπουργός Παιδείας.

Κλείνοντας ευχήθηκε οι 1,5 εκατομμύριο μαθητές της χώρας «να πάρουν τα καλύτερα από το σχολείο για τη ζωή τους».

 

Πηγή: ΕΡΤ – Εκπομπή «Συνδέσ

Τελευταία νέα

Ντίνος Παπαδημητρίου: Έρχεται λύση για τα επαγγελματικά δικαιώματα της Γεωπονικής Σχολής

Πολύ σκόνη σηκώθηκε τις τελευταίες ημέρες και στην Άρτα και μεγάλη φασαρία έγινε για...

Συνελήφθησαν δύο άτομα, που μετέφεραν με αυτοκίνητο 32,5 κιλά ακατέργαστη κάνναβη – Από τις αρχές του έτους έχουν κατασχεθεί 335 κιλά

Στην κατάσχεση ακόμη μίας σημαντικής ποσότητας ναρκωτικών προχώρησαν σήμερα (28-03-2023) το πρωί σε περιοχή...

Μία πολύ σημαντική απόφαση πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων στις 22 Μαρτίου 2023, η...

Εορτάστηκε και φέτος σε Καναλάκι, Πάργα, η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου

Εορτάστηκε και φέτος σε Καναλάκι, Πάργα, και σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου...

Περισσότερα

Μία πολύ σημαντική απόφαση πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων στις 22 Μαρτίου 2023, η...
Αρέσει σε %d bloggers: