Το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο «σπάει» ο πληθωρισμός καθώς για τον μήνα Σεπτέμβριο «σκαρφάλωσε» στο 12% σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που έδωσε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα, στον απόηχο της εκτίμησης της Eurostat που είχε υπολογίσει τον ίδιο δείκτη για την Ελλάδα στο 12,1%.

Τον περασμένο μήνα η Ελληνική Στατιστική Αρχή είχε ανακοινώσει πληθωρισμό 11,4% ενώ άλλη έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ με βάση την απογραφή πληθυσμού του 2021, κατέδειξε ότι μέτρια/σοβαρή ανεπάρκεια τροφής αντιμετώπισαν 624.000 άνθρωποι, ενώ αποκλειστικά σοβαρή ανεπάρκεια τροφής 156.000.

Η εκτίμηση της Eurostat για τον Σεπτέμβριο
Υπενθυμίζεται πως στις 30 Σεπτεμβρίου η Eurostat που είχε υπολογίσει τον πληθωρισμό στην Ελλάδα στο 12,1%. Την ίδια ώρα, στη ζώνη του ευρώ τον Σεπτέμβριο, διαμορφώθηκε στο 10% από 9,1% τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που έδωσε σήμερα Παρασκευή στη δημοσιότητα η Eurostat.

Υπενθυμίζεται πως ο πληθωρισμός για τον μήνα Αύγουστο, σύμφωνα με τη Eurostat, ήταν στο 11,2%. Άνοδο 40,8% είχαν σημειώσει οι τιμές της ενέργειας, 11,8% ανέβηκαν οι τιμές στα τρόφιμα, 5,6% στα διαρκή αγαθά και 4,3% στις υπηρεσίες.

 

 

documentonews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ