Σε ένα διπλό σχέδιο μέτρων που περιλαμβάνει από τη μια αποστολή SMS στους μη εμβολιασμένους και από την άλλη περιορισμούς στη νυχτερινή διασκέδαση φαίνεται ότι προσανατολίζεται η κυβέρνηση

Το αρνητικό ρεκόρ για όλη την περίοδο του κορονοϊού στην Ελλάδα που καταγράφηκε το Σάββατο, οι προβλέψεις για 5.000 κρούσματα σε εβδομαδιαίο μέσο όρο και η έλευση του χειμώνα φαίνεται ότι οδηγούν τις αρχές σε νέα σειρά μέτρων με τις κρίσιμες αποφάσεις να λαμβάνονται την Τετάρτη.

Παράλληλα ξεκινά και μια νέα εκστρατεία πειθούς όλων όσοι δεν έχουν προχωρήσει στον εμβολιασμό τους με αποστολή μαζικών SMS σε περίπου 450.000 κινητά τηλέφωνα τα στοιχεία των οποίων δόθηκαν από την ΗΔΙΚΑ.

Κατά τις πληροφορίες τα SMS θα είναι καθημερινά με διαφορετικό περιεχόμενο κάθε ημέρα επιχειρώντας μια σφαιρική ενημέρωση για τα αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των εμβολίων κατά της Covid-19 αλλά και για τους κινδύνους από την φυσική νόσηση.

Στο στόχαστρο η νυχτερινή διασκέδαση
Μολονότι η κυβέρνηση διαμηνύει ότι θα αποφευχθεί η χρήση του μέτρου του lockdown, εντούτοις υπάρχουν σκέψεις για ένα ιδιότυπο lockdown κυρίως όσον αφορά τη νυχτερινή διασκέδαση με φωνές να μιλούν για επαναφορά του «λουκέτου» από τη 1 τα ξημερώματα ενώ στο τραπέζι φέρεται να βρίσκονται και προτάσεις είτε για κλείσιμο της μουσικής στους εξωτερικούς χώρους είτε για νυχτερινή διασκέδαση μόνο για καθήμενους.

Στις σκέψεις των ειδικών είναι να θεωρούνται κλειστοί χώροι και όσοι εξωτερικοί έχουν «κλείσει» με πλαϊνές τέντες, καθώς θεωρούν ότι κι εκεί δημιουργούνται εστίες υπερμετάδοσης καθώς μπορούν σε αυτούς να κάθονται χωρίς κανέναν περιορισμό και οι μη εμβολιασμένοι πολίτες. Οι χώροι αυτοί, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, αναμένεται να θεωρούνται πλέον κλειστοί συνεπώς κανένας μη εμβολιασμένος δεν θα μπορεί να τους χρησιμοποιήσει.

Τα νέα δεδομένα έχουν κάνει, μάλιστα, ορισμένους ειδικούς να αυξάνουν την πίεσή τους για επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών με έμφαση στους εργαζομένους στην εστίαση και τη νυχτερινή διασκέδαση προτείνοντας σε περίπτωση που αυτό δεν προχωρήσει στην αύξηση σε δύο από ένα που ισχύει σήμερα του αριθμού των rapid test που θα πρέπει να υποβάλλονται οι εργαζόμενου στους κλάδους αυτούς και πάντα με δικά τους έξοδα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here