Ανοιχτό άφησε το πρωί της Δευτέρας, ο αναπληρωτής Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας το ενδεχόμενο για επιβολή lockdown σε τοπικό επίπεδο εν μέσω θέρους.

Συγκεκριμένα, τόνισε πως τόσο ο Ιούλιος όσο και ο Αύγουστος είναι δύο κρίσιμοι μήνες και ερωτώμενος για τα σενάρια περί τοπικών lockdown είπε πως, «όποιο μέτρο χρειαστεί να παρθεί, θα παρθεί».

Κάλεσε δε τους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν μέσα στον Ιούλιο και τον Αύγουστο προκειμένου μέσα στο καλοκαίρι να επιτευχθεί ένα ποσοστό εμβολιασμού συμβατό με το τείχος ανοσίας.

Ο κ. Πέτσας πρόσθεσε ότι πλέον τα εμβόλια είναι διαθέσιμα για όλους και πως τυχόν αυξημένος αριθμός κρουσμάτων δεν σημαίνει απαραίτητα πίεση στο Σύστημα Υγείας «επομένως αυτό θα είναι πρόβλημα για τους ανεμβολίαστους».

Στο ερώτημα εάν θα αυστηροποιηθούν περαιτέρω τα μέτρα για τις χερσαίες μετακινήσεις, απάντησε ότι δεν γνωρίζει αν έχει γίνει κάποια σχετική συζήτηση στην κυβέρνηση.

Για τη σημερινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με την ΚΕΔΕ τόνισε ότι στόχος είναι μαζί με την αυτοδιοίκηση να καλυφθούν τα κενά που παρατηρούνται στην ταχύτητα των εμβολιασμών σε όλη τη χώρα.

newsbomb.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here