Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση του φοβερού τροχαίου στη Γαύδο, στο οποίο έχασε τη ζωή της η 25χρονη Κερκυραία φοιτήτρια Κορίνα Γαβράνου, την προηγούμενη Κυριακή.

Η διαπίστωση του ιατροδικαστή Κρήτης Σταμάτη Μπελιβάνη, που εξέτασε τη σορό της άτυχης κοπέλας, δημιουργεί νέα δεδομένα καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, αν η τραυματίας έφτανε έγκαιρα στο νοσοκομείο θα μπορούσε να ζει σήμερα μόνο με μια παρέμβαση ακόμη και στα επείγοντα!

«Οι κακώσεις της δεν ήταν τρομακτικές. Έζησε δύο με δυόμισι ώρες με ρήξη στον πνεύμονα. Αν έφτανε εγκαίρως σε κάποιο νοσοκομείο, τώρα σίγουρα θα ζούσε» υποστήριξε σε τηλεοπτικό κανάλι ο κ. Μπελιβάνης, τονίζοντας ότι τα τραύματά της θα μπορούσαν να είχαν αντιμετωπιστεί χωρίς καν χειρουργείο:

«Με μια απλή τοποθέτηση συσκευασίας αποσυμφορισμού αιμοπνευμοθώρακα, η οποία τοποθετείται στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών κάθε νοσοκομείου, η φοιτήτρια σήμερα θα ήταν ζωντανή» ανέφερε ο ιατροδικαστής.

Διά του δικηγόρου της, η οικογένεια της κοπέλας αμφισβητεί την κατάθεση του 40χρονου οδηγού του μοιραίου αυτοκινήτου, σχετικά με το πώς αυτό βρέθηκε στον γκρεμό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η εξέταση του αυτοκινήτου έδειξε ότι στο κιβώτιο ταχυτήτων είχε μπει η δευτέρα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ερωτήματα για το πώς είναι δυνατόν ένα όχημα που ο οδηγός ισχυρίζεται ότι ήταν σταματημένο με χειρόφρενο, να βρίσκεται με δευτέρα «κουμπωμένη» στο σασμάν και χωρίς χειρόφρενο.

Ο δικηγόρος της οικογένειας της 25χρονης, Φίλιππος Σκαμπαρδώνης, επισήμανε πως το όχημα ήταν σε κίνηση «διότι ακόμα και σταματημένο να ήταν το αμάξι, ακόμα και αν λυνόταν, δεν θα μπορούσε να τσουλήσει», ενώ αναφορικά με την πολύωρη καθυστέρηση της αεροδιακομιδής και των σωστικών μέσων έκανε λόγο για «εγκληματική βραδύτητα».

Στο μεταξύ, χθες στη Γαύδο έγινε σε βαρύ κλίμα ένα άτυπο λιτό μνημόσυνο. Περίπου 30 άτομα παρέστησαν στην τελετή που έγινε στο σημείο όπου τσούλησε στον γκρεμό το αυτοκίνητο και στο οποίο επέβαινε η 25χρονη Κερκυραία φοιτήτρια, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα. Στη μνήμη της, οι φίλοι της άφησαν στο χείλος του μοιραίου γκρεμού ένα στεφάνι σε σχήμα καρδιάς, λίγα κόλλυβα και ένα μπλε τετράδιο με αφιερώσεις, το οποίο θα σταλεί στην οικογένεια της Κορίνας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here