Βάρβαρη χαρακτήρισε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και ηρωική την αντίσταση των Ουκρανών, μιλώντας νωρίτερα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, που συνεδριάζει.

Ο κ. Μπακογιάννης ενημέρωσε ότι ο δήμος είναι «σε ανοιχτή γραμμή με την ουκρανική πρεσβεία στην Αθήνα για φιλοξενία προσφύγων» και ήδη έχει καταρτίσει σχέδιο για να λειτουργήσουν για τον σκοπό αυτό οι κατασκηνώσεις στον Αγ. Ανδρέα. Επίσης, τις επόμενες ημέρες ο δήμος ξεκινά εκστρατεία συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας. Ο επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» Νάσος Ηλιόπουλος, τόνισε ότι η ρωσική εισβολή παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο, χαρακτήρισε λάθος την αποστολή στρατιωτικού υλικού από την κυβέρνηση και ζήτησε ο δήμος να συμμετάσχει σε πρωτοβουλίες ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα Είσαι Εσύ» Παύλος Γερουλάνος, επισήμανε ότι «είναι ένας πόλεμος που ανοίγει τις ορέξεις πολλών άλλων χωρών που τον παρακολουθούν» και αν ήταν «χλιαρή» η αντίδραση της Ευρώπης, θα έστελνε το μήνυμα «ότι έχει καταθέσει τα όπλα στην άμυνα της και ο καθένας είναι μόνος του».

«Καταδικάζουμε τη ρωσική εισβολή και λέμε όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο» τόνισε από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» ο δημοτικός σύμβουλος Χαράλαμπος Βουρδουμπάς, σημειώνοντας ότι «η σωστή πλευρά της ιστορίας είναι η πλευρά με τους λαούς και όχι με τους ιμπεριαλιστές».

Να εκφράσει το Δημοτικό Συμβούλιο τη συμπαράσταση του στους Έλληνες της Ουκρανίας, αλλά και στους Ρώσους πολίτες που αντιστέκονται στον Πούτιν και τους σχεδιασμούς του, ζήτησε μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα για την Ελλάδα» Γιώργος Καραμπελιάς.

Για δεκαετίες θα βιώνουμε τις συνέπειες αυτού του πολέμου, προέβλεψε ο επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα και πάλι Αθήνα» Γιώργος Βουλγαράκης. «Ζούμε την αρχή μιας νέας πραγματικότητας που επαναφέρει το ψυχροπολεμικό κλίμα του παρελθόντος αλλά με πιο καταστροφικούς όρους» είπε.

Πρόκειται για «εγκληματική βάρβαρη εισβολή» σημείωσε ο επικεφαλής της παράταξης «Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας» Πέτρος Κωνσταντίνου και έκανε λόγο για υποκρισία, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως «κανείς δεν μίλησε όταν η Ρωσία εισέβαλε στο Τατζικιστάν».

Τέλος, ο επικεφαλής της παράταξης «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα» Παναγιώτης Κεφαλληνός, ανέφερε ότι ο πόλεμος αυτός «δείχνει ότι βρισκόμαστε σε μια εποχή πολεμικών συγκρούσεων προς όφελος του κεφαλαίου».

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ