Όσον αφορά τις σύγχρονες τάσεις της διακόσμησης, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τίποτα πιο μοντέρνο από αυτά τα σύγχρονα κομμάτια καναπέδων που είναι φτιαγμένα κομμάτι κομμάτι και μπορούν να συναρμολογηθούν εύκολα σε οποιαδήποτε διαμόρφωση ή σύνθεση επιθυμείτε.

Μερικές φορές θα δείτε σχεδιαστές εσωτερικών χώρων να επισημαίνουν αυτά τα μοναδικά προϊόντα για τα σαλόνια https://epiplagand.gr/salonia/ ως καναπέδες, αλλά κάνοντας μια αναζήτηση θα διαπιστώσετε ότι αυτό το σύγχρονο μοντέλο καναπέ λέγεται γωνιακός καναπές. Ποιες είναι λοιπόν οι διαφορές μεταξύ γωνιακών και τμηματικών καναπέδων ή είναι απλώς δύο διαφορετικά ονόματα για το ίδιο ακριβώς προϊόν;

Με λίγα λόγια, είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα. Η σημαντική πτυχή είναι ότι και τα δύο ονόματα αναφέρονται στο μοναδικό σχεδιασμό του, το χαρακτηριστικό του, τα ανεξάρτητα κομμάτια γνωστά ως «modules» ή «τμήματα» που συνδυάζονται για να συναρμολογήσουν το τελικό έπιπλο. Η βασική αρχή είναι ότι τα τμήματα επιτρέπουν στον χρήστη να αναδιατάσσει τη διάταξη των επίπλων του πιο συχνά σύμφωνα με τη διάθεσή του, τις τάσεις του εσωτερικού σχεδιασμού ή για συγκεκριμένες εκδηλώσεις και περιστάσεις. Στην πραγματικότητα, αξίζει να σημειωθεί ότι οι αρθρωτοί καναπέδες μπορούν να είναι είτε κλασικά έπιπλα, είτε μοντέρνες γωνιακές μονάδες, αυτό εξαρτάται από το στυλ που ο χρήστης αισθάνεται ότι λειτουργεί καλύτερα γι ‘αυτόν.

Ίσως η μόνη διαφορά μεταξύ των όρων τμηματικός καναπές και γωνιακοί καναπέδες https://epiplagand.gr/goniakoi-kanapedes/ είναι στην πραγματικότητα αυτή που δίνει έμφαση. Αναμφισβήτητα, ο όρος τμηματική αναφέρεται καθαρά στην λειτουργική πλευρά ενός καναπέ, ενώ το modular μεταφέρει κάτι πιο άυλο για το προϊόν, που σχετίζεται με τον τρόπο ζωής και την εργονομία.

Για το λόγο αυτό, θα παρατηρήσετε κατασκευαστές να αναφέρονται στο προϊόν τους ως σπονδυλωτό καναπέ, ενώ οι λιανοπωλητές χρησιμοποιούν τον όρο τμηματικό για να περιγράψουν το ίδιο προϊόν. Υπάρχει επίσης μια αξιοσημείωτη αύξηση στους σχεδιαστές εσωτερικών χώρων που αναφέρονται στην έκφραση modular living για να μεταδώσουν την αίσθηση ότι πολλοί απαιτητικοί καταναλωτές απαιτούν μεγαλύτερη ευελιξία και χαλάρωση από τα έπιπλα του σπιτιού τους.

Τέλος, μπορεί να συναντήσετε μια γλωσσική διαίρεση μεταξύ προμηθευτών από την Ευρώπη που επιλέγουν κυρίως την ενότητα περιγραφής, ενώ οι προμηθευτές από τη Βόρεια Αμερική χρησιμοποιούν τον όρο τομή πολύ πιο συχνά. Εν μέρει, αυτό σχετίζεται με το προηγούμενο σημείο μας, καθώς οι περισσότερες από τις κορυφαίες κατασκευαστικές στον κόσμο βρίσκονται εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αντικατοπτρίζοντας την κληρονομιά του παραδοσιακού καναπέ ως προϊόντος που αναπτύχθηκε αρχικά κατά την περίοδο της αναγέννησης της ευρωπαϊκής ιστορίας. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα βρείτε έναν υπέροχο γωνιακό καναπέ ο οποίος θα συμπληρώσει αρμονικά την διακόσμηση του σπιτιού σας, στην περιοχή όπου ζείτε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ