Μεγάλες αλλαγές έρχονται στις ηλεκτρονικές αποδείξεις που κοιτάζει η ΑΑΔΕ από το 2022 . Πλέον από το 2022 στις ηλεκτρονικές αποδείξεις θα υπάρχουν συγκεκριμένα κίνητρα πληρωμής με πλαστικό χρήμα που μπορούν να μειώσουν το φόρο έως και κατά 2.200 ευρώ, ενώ αυξάνονται οι πιθανότητες κέδρους έως και 5.000 ευρώ στη φορολοταρία.

Για τις αλλαγές στη φορολοταρία, οι αποφάσεις αναμένονται εντός των ημερών. Τα κίνητρα πληρωμής με πλαστικό χρήμα οι διατάξεις κατατέθηκαν ήδη στη Βουλή και προβλέπουν:

1. Από το φορολογητέο εισόδημα του φυσικού προσώπου από μισθωτή εργασία και συντάξεις, επιχειρηματική δραστηριότητα και ακίνητη περιουσία, αποκλειστικά και μόνο για τον υπολογισμό του φόρου εισοδήματος, αφαιρείται αναλογικά ποσό ίσο με 30% των δαπανών λήψης υπηρεσιών, για ορισμένες δαπάνες των Ομάδων 4 (Στέγαση), 5 (Υπηρεσίες), 7 (Μεταφορές), 9 (Αναψυχή, πολιτιστικές δραστηριότητες), 10 (Εκπαίδευση), 12 (Υπηρεσίες) της περ. δ) της παρ. 6 που πραγματοποιούνται με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής σύμφωνα με την περ. α) της ως άνω παραγράφου.

Το αφαιρούμενο ποσό εισοδήματος δεν υπερβαίνει το ποσό των 5.000 ευρώ ετησίως, ούτε το πραγματικό εισόδημα από μισθωτή εργασία και συντάξεις, επιχειρηματική δραστηριότητα και ακίνητη περιουσία.

Στην υπουργική απόφαση με την οποία θα καθορίζονται επακριβώς οι κλάδοι θα περιλαμβάνονται δικηγόροι, αρχιτέκτονες, ψυκτικοί, γραφεία τελετών, υπηρεσίες προσωπικής φροντίδας και νοσηλείας, υπηρεσίες καθαρισμού και συντήρησης, παιδικής φροντίδας, λιμουζίνες και ταξί, καθαριστήρια, υπηρεσίες ενοικίασης σκαφών αναψυχής, υπηρεσίες συμβουλευτικής, φωτογράφοι, οικοδομικές εργασίες καθώς και γυμναστήρια και σχολές χορού.

Οι ηλεκτρονικές αποδείξεις από τους συγκεκριμένους κλάδους θα οδηγεί σε μείωση φόρου έως 450 ευρώ για ετήσιο εισόδημα μέχρι 10.000 ευρώ, έως 1.100 ευρώ για ετήσιο εισόδημα από 10.000 έως 20.000 ευρώ, έως 1.400 ευρώ για εισόδημα από 20.000 έως 30.000 ευρώ, έως 1.800 ευρώ για εισόδημα από 30.000 έως 40.000 ευρώ και έως 2.200 ευρώ αν το ετήσιο εισόδημά τους υπερβαίνει τις 40.000 ευρώ.

«Διπλές» αποδείξεις
Η αξία συγκεκριμένων αποδείξεων, εφόσον η δαπάνη εξοφληθεί με πλαστικό χρήμα θα αθροίζεται διπλή για την κάλυψη της απαίτησης e-πληρωμών στο 30% του εισοδήματος. Με τη χθεσινή διάταξη ορίζεται πως ορισμένες δαπάνες υγείας για τις οποίες δεν είναι ευρέως διαδεδομένη η χρήση ηλεκτρονικών συναλλαγών θα υπολογίζονται στο διπλάσιο της αξίας τους για την κάλυψη του 30% του εισοδήματος των φορολογούμενων με δαπάνες που πραγματοποιούνται με ηλεκτρονικό χρήμα.

Οι αλλαγές στη φορολοταρία
Μεγάλες αλλαγές έρχονται και στη φορολοταρία. Εξετάζονται:
Πολίτες με χαμηλότερο οικογενειακό εισόδημα και με περισσότερα τέκνα να έχουν προσαύξηση στον αριθμό των λαχνών και στην πιθανότητα να κερδίσουν.

Τα βραβεία της λοταρίας κάθε μήνα να κλιμακώνονται και να φτάνουν έως και τις 50.000 ευρώ.

Τα Χριστούγεννα να υπάρχει ιδιαίτερη λοταρία με βραβεία έως και 100.000 ευρώ.

Επίσης εξετάζεται να γίνονται πιο συχνές κληρώσεις αλλά και τρόποι για την καλύτερη προβολή προς το κοινό.όδειξης που εκδίδεται με κωδικό QR, προκειμένου στην καφετέρια, στο μπαρ ή σε όποια άλλη εμπορική συναλλαγή κάθε φορολογούμενος να μπορεί να σκανάρει τη χάρτινη απόδειξη που εκδόθηκε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ