Σε λήψη άμεσων μέτρων για τον έλεγχο του πληθυσμού των αγριόχοιρων καταφεύγει το Υπουργείο, με την παράταση του κυνηγιού τους έως τις 20 Σεπτεμβρίου.

Μετά την άνευ λογικής πολύμηνης απαγόρευσης του κυνηγιού, με τα αγριογούρουνα να φτάνουν μέχρι τις παρυφές των πόλεων, δίνεται τώρα παράταση στο κυνήγι τους για δυο συγκεκριμένους λόγους.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση

Παρατάθηκε μέχρι και τις 20 Σεπτεμβρίου 2021 η ισχύς της απόφασης του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που αφορά στην κατ’ εξαίρεση ελεγχόμενη δίωξη των αγριογούρουνων, “τόσο λόγω επαπειλούμενων ζημιών στην αγροτική παραγωγή όσο και για τον περιορισμό του κινδύνου εξάπλωσης της Αφρικανικής Πανώλης των χοίρων σε κτηνοτροφικές μονάδες”.

Αυτό επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, σε εγκύκλιο του πιο πάνω υπουργείου, στην οποία προστίθεται ότι η παράταση κρίθηκε απαραίτητη καθώς “παρά τα διαχειριστικά μέτρα που λήφθηκαν μέχρι σήμερα, όπως η αυξημένη κάρπωση των αγριόχοιρων κατά την κυνηγετική περίοδο σε όλη τη χώρα, δεν μειώθηκε δραστικά ο πληθυσμός των αγριόχοιρων, ούτε και οι ζημιές στην αγροτική παραγωγή, ενώ γίνεται και συνεχής αναφορά στις μεγάλες ζημιές που προκαλούνται από αυτούς στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here