Σύμφωνα με το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος η τουρκική ακταιωρός, εκτέλεσε επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό τον εμβολισμό του σκάφους του Λιμενικού
Παρενόχληση από τουρκική ακταιωρό δέχθηκε νωρίς σήμερα το πρωί, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, ενώ εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία προς αναγνώριση τριών τουρκικών αλιευτικών σκαφών στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της νήσου Φαρμακονησίου, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων.

Σύμφωνα με το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος η τουρκική ακταιωρός, εκτέλεσε επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό τον εμβολισμό του σκάφους του Λιμενικού. Το πλήρωμα του σκάφους του Λιμενικού προέβη σε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα και η τουρκική ακταιωρός αποχώρησε από το σημείο κατευθυνόμενη ανατολικά προς τα τουρκικά παράλια, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τουρκική ακταιωρός επιχειρεί επικίνδυνους ελιγμούς στο Αιγαίο και έχει σκοπό τον εμβολισμό σκάφους του ελληνικού Λιμενικού. Πρόκειται για τακτική που επαναλαμβάνεται συχνά – πυκνά.

Τον περασμένο Οκτώβρη τουρκικές ακταιωροί «αλώνιζαν» στο σύμπλεγμα του Καστελόριζου και συγκεκριμένα στη θαλάσσια περιοχή της Μεγίστης. Πέρσι το καλοκαίρι περιπολικό σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής παρενόχλησε περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Λέσβου, με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρές υλικές ζημιές στο ελληνικό σκάφος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ