Σε μία νέα ανατριχιαστική ανάρτηση προχώρησε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, για μια υπόθεση στην Αμερική.

Όπως έγραψε, ένας συνάδελφός του του έστειλε απόσπασμα από το βιβλίο DiMaio’s Forensic Pathology, στο οποίο αναφέρεται ο θάνατος δύο αδερφών 5 μηνών και 4 ετών τα οποία, όπως αποδείχτηκε σκότωσε η μητέρα τους.

«Οι γονείς που είναι μάρτυρες αυτών των επεισοδίων είναι μόνοι τους με τα παιδιά στο δωμάτιο του νοσοκομείου την ώρα που συμβαίνουν αυτά. Μετά την έξοδο από το νοσοκομείο “τα επεισόδια” συνεχίζονται μέχρι είτε να βγει διάγνωση ή τα παιδιά να πεθάνουν. Ήταν οι πρώτοι που περιέγραψαν την επαναλαμβανόμενη καρδιοαναπνευστική ανακοπή, οφειλόμενη σε απόφραξη από τη μητέρα. Η πράξη καταγράφηκε από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης.

Το πρώτο παιδί ήταν 5 μηνών κοριτσάκι και εισήχθη στο νοσοκομείο για καρδιοαναπνευστική ανεπάρκεια. Ο 4 ετών αδελφός της είχε παρόμοιο ιατρικό ιστορικό. Η μητέρα έδωσε το ιστορικό, αναφέροντας ότι υπήρχαν σχεδόν καθημερινά επεισόδια άπνοιας, κυάνωσης, βραδυκαρδίας και απουσία αισθήσεων από την ηλικία της μιας εβδομάδας των παιδιών. Τα επεισόδια ήταν πολύ συχνά με τη μεγαλύτερη περίοδο ανάμεσα σε δυο περιστατικά να είναι 72 ώρες.

Αυτά τα επεισόδια συνέβαιναν είτε όταν το παιδί κοιμόταν ή μόλις ξυπνούσε. Το παιδί είχε ελεγχθεί αναλυτικά από μαγνητική τομογραφία και του είχε δοθεί πολύπλευρη φαρμακευτική θεραπεία. Είχε πολλαπλά επεισόδια άπνοιας στο νοσοκομείο και βρισκόταν σε άπνοια, με κυάνωση, βραδυκαρδία και χωρίς να αντιδρά. Με παροχή οξυγόνου και μαλάξεις πάντα γινόταν ανάνηψη στο παιδί.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες οι γιατροί έγιναν καχύποπτοι και χρησιμοποιώντας κάμερες μπόρεσαν να καταγράψουν τη μητέρα να φιμώνει το παιδί τοποθετώντας την παλάμη του δεξιού της χεριού στο πρόσωπό του. Κρατούσε το χέρι στη θέση αυτή για 90 δευτερόλεπτα. Η καρδιά άρχιζε να ρίχνει σφυγμούς 30 δευτερόλεπτα μετά την απόφραξη της αεροφόρου οδού. Όταν αυτό το σύνδρομο έγινε γνωστό ανάμεσα στους παιδιάτρους και επειδή χρησιμοποιήθηκαν τα βίντεο, έγιναν και άλλες περιπτώσεις γνωστές», αναφέρει η ανάρτηση του Γρηγόρη Λέων.

«Μην έχετε αμφιβολία ότι κατεύθυνση υπάρχει»

«Μιλάμε για έναν ιατροδικαστή με τεράστια εμπειρία. Είναι ένας άνθρωπος τον οποίο δεχόμαστε όλοι ως ένας από τους ηγήτορες της ιατροδικαστικής παγκοσμίως. Μιλάει για δυο παιδιά που μπαινόβγαιναν στο νοσοκομείο με συγκεκριμένα συμπτώματα και οι γιατροί δεν μπορούσαν να αντιληφθούν από τι τα είχαν όλα αυτά που ήταν κυρίως η έλλειψη οξυγόνου. Έκαναν συνέχεια εξετάσεις και πιο εξειδικευμένες εξετάσεις και τελικά τη λύση την έδωσε η χρήση καμερών, η οποία έκριναν ότι πρέπει να υπάρχει και εκεί αποδείχτηκε ότι η μητέρα έκλεινε με το δεξί της χέρι τις τα έξω στόμια των αεροφόρων οδών.

Αυτό που σας περιγράφω, επειδή δεν θέλω να παρεξηγηθεί, είναι από ένα βιβλίο ιατροδικαστικής και από μια περίπτωση στις ΗΠΑ. Εκτιμώ ότι και εδώ οι συνάδελφοι θα κάνουν μια συντονισμένη προσπάθεια για να έχουμε τουλάχιστον  μια διάγνωση που θα μας οδηγεί κάποιου και από εκεί και πέρα στο επίπεδο της αιτίας, θα πρέπει να είμαστε βέβαιοι και να έχουμε αποκλείσει κάθε άλλο ενδεχόμενο», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γρηγόρης Λέων στη «Super Κατερίνα».

«Εκτιμώ ότι μέσα στη βδομάδα ο συνάδελφος που χειρίζεται το τρίτο περιστατικό θα έχει το σύνολο των εξετάσεων στα χέρια του, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να έχει μια πρώτη εκτίμηση ως προς την αιτία θανάτου. Στη συνέχεια θα χρειαστεί περίπου 10 μέρες για τη σύνταξη της έκθεσής του και παράλληλα γνωρίζω ότι συνάδελφοι που χειρίζονται την πρώτη υπόθεση, με την προβληματική αιτία θανάτου, περιμένουν την απάντηση από το τρίτο παιδί για να “ξεκλειδώσει” και τη δικιά τους έρευνα, για να φτάσουμε στη λύση του μυστηρίου. Μην έχετε αμφιβολία ότι κατεύθυνση υπάρχει».

Znews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ