Έληξε στις 09:00 η απεργία της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) και τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια εκτελούνται πλέον κανονικά.

Νωρίτερα, μέλη της ΠΕΝΕΝ, στο πλαίσιο της κινητοποίησης με αφορμή το νέο εργασιακό νομοσχέδιο πραγματοποίησαν συμβολικό μπλόκο έξω από το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «blue star delos» που ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει στις 07:25 το πρωί για Θήρα – Πάρο – Νάξοπλοίο στο λιμάνι του Πειραιά.

Οι απεργοί μετά από σύσκεψη αποφάσισαν την λήξη της κινητοποίησης τους επιρρίπτοντας ευθύνες για την ταλαιπωρία των επιβατών στην εργοδοσία και το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Χθες το πρωτοδικείο Πειραιά έκρινε την εξαγγελθείσα απεργία παράνομη αλλά όχι καταχρηστική, ενώ άλλα 12 ναυτεργατικά σωματεία, μέλη της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας μετέφεραν την απεργιακή κινητοποίησή τους για την Πέμπτη 10 Ιουνίου, μετά τη σχετική απόφαση της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Το συγκεκριμένο ναυτεργατικό σωματείο κάλεσε επίσης και τους εν ενεργεία και συνταξιούχους Ναυτεργάτες να δώσουν το παρόν στη σημερινή κινητοποίηση στο λιμάνι του Πειραιά απέναντι από τον Ηλεκτρικό Σταθμό του Πειραιά (ΗΣΑΠ).

«Δεν πρόκειται να αλλάξουμε στο ελάχιστο τον απεργιακό-αγωνιστικό μας σχεδιασμό!» ανέφερε αρχικά σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) τονίζοντας ότι έχει ενημερώσει εδώ και 9 μέρες.

Από την πλευρά ο Σύνδεσμος των ακτοπλόων ζήτησε χθες με επιστολή προς το υπουργείο Ναυτιλίας τη διασφάλιση της τάξης και τη χωρίς προβλήματα λειτουργία των πλοίων, είτε σε περίπτωση που τα πληρώματα δεν απεργούν, είτε σε περίπτωση ευόδωσης αίτησης για την εκτέλεση προγραμματισμένων δρομολογίων τους.

Δεκάδες επιβάτες που δεν είχαν πληροφορηθεί για την απόφαση που ελήφθη αργά χθες το βράδυ, βρέθηκαν από το πρωί στο λιμάνι, περιμένοντας να ταξιδέψουν. Τελικά τα δρομολόγια από τις 09.00 θα γίνονται κανονικά.

 

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here