Το ενδεχόμενο εμπλοκής του στρατού στην τήρηση του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας διατήρησε στο «τραπέζι» η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την ανάσχεση του κορονοϊού.

Παρότι ξεκαθάρισε ότι προς το παρόν δεν εξετάζεται ένα τέτοιο σενάριο, δεν απέκλεισε πιθανή εμπλοκή του στρατού σε μελλοντικό επίπεδο.

Σημειώνεται πως αύριο στις 11 το πρωί θα συνεδριάσει με τηλεδιάσκεψη το υπουργικό συμβούλιο.

Ερωτηθείσα ειδικότερα για το ενδεχόμενο επιμήκυνσης της απαγόρευσης και το ρόλο του στρατού, η κ.Πελώνη απάντησε:

«Βιαζόμαστε να φτάσουμε στο επόμενο στάδιο την πρώτη μέρα εφαρμογές του αυστηρού περιορισμού κυκλοφορίας. Επαναλαμβάνω ότι όλα κρίνονται και από τη συμπεριφορά των πολιτών, της πλειοψηφίας που έχει δείξει υπεύθυνη στάση και ότι το σχέδιο είναι δυναμικό, εξελίσσεται ανάλογα με τις εισηγήσεις των ειδικών και κλιμακώνεται αναλόγως».

Μάλιστα, στα παραπάνω αναφέρθηκε το πρωί της Δευτέρας και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος – μιλώντας στον «ΑΝΤ1» – επεσήμανε τα εξής:

«Αρμόδια για την τήρηση των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας είναι η Αστυνομία και τα Σώματα Ασφαλείας. Ωστόσο, ώρα με την ώρα εξετάζεται η απόδοση του μέτρου και όλα είναι πιθανά»

Στρατιωτικές σκηνές ζητούν οι ιατροί του Ευαγγελισμού

“Έχουμε ζητήσει εδώ και δύο εβδομάδες δύο μεγάλες στρατιωτικές σκηνές, ώστε να μην βρίσκονται μαζί σε αναμονή πιθανά περιστατικά κορωνοϊού, με άλλα περιστατικά”, δήλωσε στον Antenna ,ο ιατρός Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στον Ευαγγελισμό. Αυτό δηλαδή που έγινε μόλις χθες έξω από το νοσοκομείο του Αγίου Παύλου στη Θεσσαλονίκη. Οι στρατιωτικές σκηνές θα λειτουργήσουν σαν «αίθουσες αναμονής» σε εμπύρετα περιστατικά καθώς μπορεί να θεωρούνται «ύποπτα» για κορονοϊό.

 

 

pentapostagma.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here