Τεράστια προβλήματα έχουν προκληθεί στα τελωνεία όλης της χώρας με τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που εισάγονται από την Ιταλία εξαιτίας της ποιότητας του εγγράφου από δίνουν τα ιταλικά ΚΤΕΟ.

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr το θέμα απασχολεί τους τελευταίους μήνες τις Διευθύνσεις Μεταφορών καθώς αρνούνται να ταξινομήσουν μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που φέρουν αυτό το ασπρόμαυρο έντυπο που δίνουν τα ιταλικά ΚΤΕΟ ενώ σύμφωνα με την πρόσφατη ελληνική νομοθεσία για να εκτελωνιστεί ένα μεταχειρισμένο όχημα θα πρέπει να προσκομιστεί το πρωτότυπο έγγραφο του ΚΤΕΟ της χώρας που έχει ελεγχθεί το οποίο κάποιοι θεωρούν ότι είναι… έγχρωμο.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος κ. Κωνσταντίνος Κυράτσος μιλώντας στο Newsauto.gr επισήμανε μεταξύ άλλων ότι: «Τους τελευταίους μήνες προσπαθούμε να βρούμε λύση σε ένα πρόβλημα που έχει προκύψει με τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα από την Ιταλία καθώς τα επίσημα έγγραφα των ΚΤΕΟ όντας ασπρόμαυρα οι υπάλληλοι των Διευθύνσεων Μεταφορών θεωρούν ότι δεν είναι πρωτότυπα και δεν προχωρούν τη διαδικασία της ταξινόμησης.

Για αυτή την αιτία της δυσλειτουργίας δεν ευθύνονται οι Έλληνες έμποροι καθώς αυτά είναι τα πρωτότυπα έγγραφα που μας δίνουν από την Ιταλία.

Άλλωστε η κυβέρνηση της Ιταλίας έχει επίσημα αναρτήσει ιστοσελίδα (https://www.ilportaledellautomobilista.it/web/portale-automobilista/verifica-ultima-revisione) στην οποία μπορεί ο οποιοσδήποτε να πιστοποιήσει τους Τεχνικούς Ελέγχους των ιταλικών οχημάτων και οι Αρχές να μπορούν να διαπιστώσουν αμέσως αν έχει προσκομιστεί το πρωτότυπο έγγραφο ή κάποιο πλαστό. Ωστόσο κανείς από την Πολιτεία δεν έχει απαντήσει ακόμη στις ενοχλήσεις μας έχοντας κυριολεκτικά «παγώσει» τις εισαγωγές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων από την Ιταλία δημιουργώντας παράλληλα και σοβαρές απώλειες στα κρατικά έσοδα.

Ευελπιστούμε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών να αντιδράσει άμεσα ώστε να ξεμπλοκάρουν οι εισαγωγές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων από την Ιταλία και οι έμποροι να λειτουργήσουν χωρίς επιπλέον προβλήματα καθώς δεν είναι και λίγα αυτά που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός.

Παράλληλα τα υπέρογκα πρόστιμα των 50.000 ευρώ που έχουν θεσπιστεί σε περίπτωση προσκόμισης πλαστών εγγράφων, μεταξύ των οποίων και εκείνο από τα ΚΤΕΟ, δεν αφήνουν περιθώρια στους επιτήδειους καθώς ένα τέτοιο πρόστιμο αν τους επιβληθεί αυτομάτως θα βάλουν λουκέτο στο κατάστημά τους»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here