ΑρχικήΕλλάδαΠοινική δίωξη για δυο κακουργήματα σε βάρος της χήρας Τράγκα - Aπέκρυψε...

Ποινική δίωξη για δυο κακουργήματα σε βάρος της χήρας Τράγκα – Aπέκρυψε εισοδήματα ύψους 30.000.000 ευρώ

Δημοσιεύθηκε:

Από την έρευνα του εισαγγελέα Πρωτοδικών που χειρίστηκε την υπόθεση προέκυψαν στοιχεία για απόκρυψη εισοδημάτων για μια δεκαετία περίπου από την κ. Καρρά που ως δημοσιογράφος ανήκει στις κατηγορίες των φορολογουμένων, που έχουν υποχρέωση υποβολής πόθεν έσχες.

Ειδικότερα, η κ. Καρρά φέρεται ότι, επί τέσσερα χρόνια (2012-2015) υπέβαλλε ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες και από το 2016 έως το 2019 δεν υπέβαλλε καθόλου πόθεν έσχες.

Σύμφωνα με σχετικό πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος η δημοσιογράφος δεν δήλωνε περιουσία που έφτανε ακόμη και 3 εκατομμύρια ευρώ κατ’ έτος, ποσά που φέρεται να προκύπτουν από καταθέσεις της σε ατομικούς ή κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς με τον Γιώργο Τράγκα, αλλά και ακίνητα.

Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης η υπόθεση ανατέθηκε σε ανακριτή, ο οποίος αναμένεται να καλέσει σε απολογία την Μαρία Καρρά το επόμενο διάστημα.

Θυμίζεται ότι σε ανωμοτί εξηγήσεις ως ύποπτη για την τέλεση κακουργηματικών πράξεων κλήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο η Μαρία Καρρά στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διενεργείται σα βάρος της για μη δήλωση και ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες.

Η κα. Καρρά κληθηκε να δώσει εξηγήσεις στον πταισματοδίκη που πραγματοποιεί ανακριτικές πράξεις έπειτα από παραγγελία του εισαγγελέα Πρωτοδικών που χειρίζεται την υπόθεση. Υπενθυμίζεται, ότι η χήρα του Γιώργου Τράγκα μπήκε στο στόχαστρο των ερευνών, καθώς φέρεται να απέκρυψε εισοδήματα ύψους 30.000.000 ευρώ από το 2012 μέχρι το 2022.

Η Μαρία Καρρά, ως δημοσιογράφος ανήκει στις κατηγορίες των φορολογουμένων, που έχουν υποχρέωση υποβολής πόθεν έσχες. Ωστόσο, έπειτα από έρευνα της Αρχής για το Ξέπλυμα «βρώμικου» χρήματος φέρεται ότι, επί πέντε χρόνια (2012-2016) υπέβαλλε ανακριβές πόθεν έσχες και επί άλλα πέντε χρόνια (2017-2022) δεν υπέβαλλε καθόλου πόθεν έσχες.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο επίσης, απορρίφθηκε η προσφυγή της Μαρίας Καρρά κατά της δέσμευσης των περιουσιακών της στοιχείων, δίνοντας συνέχεια στο κληρονομικό θρίλερ για την περιουσία του Γιώργου Τράγκα.

 

newsbomb.gr

Τελευταία νέα

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Ηπείρου κατά του Κ. Μητσοτάκη για την Σιδηροδρομική Εγνατία

Σαφείς δεσμεύσεις για χρηματοδοτήσεις από συγκεκριμένες πηγές αλλά και για αυστηρά χρονοδιαγράμματα υλοποίησης των...

Το πιο δυνατο χαρτί του Φαναρίου ρίχνει στην μάχη των εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ – Συνέντευξη με την υποψήφια Βουλευτή Μαρία Μάρκου

Για όλους και όλα, μίλησε, στην διάρκεια συνέντευξής στο δημοσιογράφο του FanariPress.gr και του...

Τις εισόδους του Κοινοτικού Γραφείου έχτισαν με πέτρες, άγνωστοι στην Πέρδικα Θεσπρωτίας

Τις εισόδους του Κοινοτικού Γραφείου έχτισαν με πέτρες, άγνωστοι στην Πέρδικα Θεσπρωτίας, όπως γνωστοποίησε...

Ντίνος Παπαδημητρίου: Έρχεται λύση για τα επαγγελματικά δικαιώματα της Γεωπονικής Σχολής

Πολύ σκόνη σηκώθηκε τις τελευταίες ημέρες και στην Άρτα και μεγάλη φασαρία έγινε για...

Περισσότερα

Αρέσει σε %d bloggers: