Σε 352 ανέρχονται πλέον τα κρούσματα, στη χώρα μας, 65 άνθρωποι νοσηλεύονται, οι εννέα διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας, ενώ 51 κρούσματα είναι απροσδιορίστου πηγής μόλυνσης. Οι υγειονομικές Αρχές σταματούν τις εξετάσεις σε περιπτώσεις ελαφρών συμπτωμάτων και θέτουν κατά αποκλειστικότητα για τη νοσηλεία περιπτώσεων κορονοϊού την “Παμμακάριστο”, την “Αγία Βαρβάρα”, το ΝΙΜΙΤΣ και το Κέντρο Αποκατάστασης “Άττικα” Ελευσίνας. Επιθεώρηση στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησε ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας. Όπως είπε τηρούνται όλες οι οδηγίες. “Οι επόμενες μέρες και εβδομάδες είναι κρίσιμες, πρέπει όλοι να επιδείξουμε ατομική και συλλογική ευθύνη”. Παράλληλα, εξήρε το έργο που καταβάλλουν όλοι οι εργαζόμενοι για την εφαρμογή όσων ήδη ανακοινώθηκαν.

“Οι ακριτικές περιοχές έχουν ιδιαίτερη αξία και σημασία για εμάς”, είπε και πρόσθεσε πως “όλη η Ελλάδα αναγνωρίζει την διπλή κρίση που αντιμετωπίζουν”.

Το 51% των κρουσμάτων είναι άνδρες και τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται στην Αθήνα.

Όπως ανακοινώθηκε το σύστημα υγείας ενισχύεται με 15 εκατ. ευρώ για την αγορά εξοπλισμού και επιπλέον 75 εκατ. για τις προσλήψεις των 2.000 υγειονομικών, ενώ ο σχεδιασμός προβλέπει πτέρυγες των δημόσιων νοσοκομείων να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για την νοσηλεία ασθενών.

Σε καραντίνα 14 ημερών βρίσκονται δύο χωριά του δήμου Βοΐου, οι Δαμασκηνιά και Δραγασιά, καθώς οι περισσότεροι κάτοικοι έχουν διαγνωστεί με κορονοϊό, και ο ένας από τους τέσσερις νεκρούς είναι κάτοικος της περιοχής. Η καραντίνα περιλαμβάνει απαγόρευση εισόδου-εξόδου στα δύο χωριά -που θα επιβλέπουν περιπολικά- και προσέγγιση μόνο των συνεργείων του δήμου που θα εξυπηρετεί την τροφοδοσία των δύο χωριών με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης και των υπηρεσιών Υγείας για την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.Ήδη περιπολικά βρίσκονται στις εισόδους των χωριών, ενώ ένας στρατιωτικός γιατρός κι ένας νοσηλευτής βρίσκονται στη διάθεσή τους σε κοντινό κέντρο υγείας.

Σήμερα ανακοινώθηκε πως 2 γιατροί και 2 νοσηλευτές από την Κοζάνη βρέθηκαν αρνητικοί στον κορονοϊό. Είχαν έρθει σε πολύ στενή επαφή με τον 53χρονο, που έχασε τη ζωή του. Η κηδεία του άτυχου άνδρα γίνεται σήμερα το απόγευμα στην οποία δεν μπορούν να είναι η μητέρα και ο αδερφός του καθώς βρίσκονται σε καραντίνα.

Πηγή ΕΡΤ

www.ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here