Αν και οι περισσότεροι θεωρούν ότι το αντρικό ντύσιμο είναι κάτι απλό, η πραγματικότητα και τα αποτελέσματα στην εμφάνιση τους, τους διαψεύδουν.

Η μόδα ή ακόμη και ένα κλασικό ντύσιμο στους άντρες (που συνήθως συνθέτεται με πουκάμισα ανδρικά μονόχρωμα ή με μικροσχέδια και παντελόνια) έχει ορισμένους συγκεκριμένους κανόνες τους οποίους πρέπει να ακολουθείτε καθώς και βασικά λάθη τα οποία πρέπει να αποφεύγετε, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί στο ανδρικό στιλ από το valdion.gr.

Δεν είναι δύσκολο να φαίνεστε κομψός, να διαμορφώνετε ένα γοητευτικό προφίλ εφόσον δεν ξεφεύγετε από ορισμένα πλαίσια. Αρκεί ένα μικρό λάθος, για να μειώσει την εμφάνιση σας.

Ποια είναι τα λάθη που πρέπει να αποφεύγετε; Τα 5 από τα πιο σημαντικά «φάουλ» που κάνουν οι άνδρες στο ντύσιμο τους, είναι τα εξής:

1/ Αποφύγετε τα μπλουζάκια με στάμπες μη κλασικές: Πολλοί άνδρες συνδυάζουν τα σακάκια τους με μπλούζες που έχουν στάμπες. Εάν είσαστε ένας από αυτούς, θα πρέπει να αποφύγετε την αγορά μιας μπλούζας που θα έχει μια στάμπα με… παρωδικό περιεχόμενο. Πολύ απλά, για να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και στο μέλλον το μπλουζάκι, επιλέξτε μια στάμπα με ένα κλασικό μήνυμα ή μια διαχρονικής αξίας εικόνα. Έτσι, θα μπορέσετε να φορέσετε ξανά αυτό το μπλουζάκι και δεν θα χρειαστεί να το «αποσύρετε» σύντομα (κάτι το οποίο θα αναγκαστείτε να κάνετε εάν το μήνυμα ή η εικόνα της στάμπας έχει ημερομηνία λήξης).

2/ Οι τιράντες και οι ζώνες… δεν «πάνε» μαζί: Δεν είναι λίγοι αυτοί οι οποίοι όταν φορούν ζώνη, επιλέγουν να βάλουν, καμαρώνοντας, και τις τιράντες τους. Εσείς, προσέξτε, να μην ανήκετε σε αυτούς. Ποτέ μα ποτέ μην συνδυάσετε ζώνη με τιράντα. Είναι δύο αξεσουάρ τα οποία δεν θέλουν να συνδυάζονται μαζί. Είτε θα φορέσετε το παντελόνι με ζώνη, είτε χωρίς ζώνη και μόνο με τις τιράντες. Έτσι, ποτέ δεν θα δείξετε στους υπόλοιπους ότι είσαστε άσχετος με τους πλέον στοιχειώδεις κανόνες της μόδας. Αντιθέτως, θα παρουσιάζετε πάντα μια εικόνα ελκυστική και μια εμφάνιση ικανή να συγκεντρώσει για θετικούς και μόνο λόγους τα βλέμματα πάνω σας.

3/ Μην προτιμάτε τα… τσαλακωμένα πουκάμισα: Ναι, σίγουρα το… σίδερο δεν είναι μια ευχάριστη δουλειά. Όμως, τι να κάνουμε, είναι… απαραίτητη. Προσέξτε, λοιπόν, ποτέ να μην φορέσετε κατευθείαν, χωρίς να το σιδερώσετε, ένα από τα πουκάμισα που πλύνατε και έχουν στεγνώσει. Όσο κι αν είναι κουραστικό, ειδικά κατά τους πιο θερμούς καλοκαιρινούς μήνες, για να μην δείχνετε πρόχειρος και ατημέλητος, πρώτα σιδερώστε το πουκάμισο που έχετε επιλέξει και μετά φορέστε το. Αν και μπορεί να ιδρώσετε, το αποτέλεσμα θα σας ανταμείβει πάντα.

4/ Αν αδυνατίσατε ή αν παχύνατε, τότε προσέξτε το μέγεθος: Αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ζωή μας τυγχάνει να αδυνατίζουμε ή, αντιθέτως, να παχαίνουμε. Όταν συμβαίνει είτε το ένα, είτε το άλλο, τότε τα ρούχα που μέχρι πρότινος φορούσαμε, δεν μπορούν να συνεχίσουν να μας «συνοδεύουν». Για παράδειγμα, εάν αδυνατίσατε αρκετά, μην φορέσετε το παντελόνι που σας ταίριαζε όταν είχατε παραπάνω κιλά. Θα μοιάζει σαν να έχετε φορέσει το παντελόνι κάποιου άλλου. Το ίδιο ισχύει και εάν έχετε παχύνει. Είναι τουλάχιστον κωμικό να δείχνετε ότι ασφυκτιείτε μέσα στα ρούχα σας, με τα παραπανίσια κιλά να «ξεχειλίζουν». Άρα, εάν αδυνατίσατε ή αν παχύνατε, τρέξτε γρήγορα σε ένα κατάστημα ρούχων. Επιλέξτε τα ρούχα που ταιριάζουν στο σώμα σας, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί, και σε κάθε περίπτωση η εμφάνιση σας θα είναι αξιοπρεπής.

5/ Οι τσέπες δεν είναι… σακούλες: Ένα ακόμη από τα βασικά λάθη που δεν πρέπει να κάνετε, αφορά στις… τσέπες σας. Πολλοί τις γεμίζουν με διάφορα αντικείμενα (κλειδιά, κινητά, νομίσματα, κ.λπ.) με αποτέλεσμα να μοιάζουν με παραγεμισμένες σακούλες. Αντιλαμβάνεστε, όμως, εύκολα ότι έτσι μόνο αρνητικά σχόλια θα συγκεντρώνετε από αγνώστους. Βάλτε στις τσέπες σας μόνο ότι είναι απαραίτητο και πολύ μικρό σε μέγεθος και σε καμία περίπτωση μην τις γεμίσετε ώστε να δείχνουν «φουσκωμένες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ