Στο βαθύ κόκκινο  των περιοριστικών μέτρων λόγω αύξησης του επιδημιολογικού φορτίου μπαίνουν από αύριο η Θάσος, ο δήμος Ρεθύμνου, ο δήμος Φαιστού, ο Δήμος Μαρώνιας Σαπών, η Κύθνος, ο Δήμος Διδυμότειχου καθώς και οι δήμοι Καβάλας, Βόλου, Σιντικής Σερρών και Τζουμέρκων, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας.

Οι περιοχές με βελτίωση επιδημιολογικής εικόνας που από Δευτέρα «κατεβαίνουν» από το «βαθύ κόκκινο» στο «κόκκινο» (επίπεδο αυξημένου κινδύνου)

  • η Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου με μείωση κρουσμάτων κατά 84%
  • η Λέρος, με μείωση της τάξης του 79.52%
  • οι δήμου Καρύστου και Κύμης-Αλιβερίου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας,
  • η Σκύρος με δύο πλέον ενεργά κρούσματα
  • ο δήμος Λοκρών,
  • οι δήμοι Αγκιστρίου, Κυθήρων και Ύδρας, καθώς το ιικό φορτίο στις περιοχές αυτές έχει σχεδόν μηδενιστεί.

Στο “βαθύ κόκκινο” Αρκαδία και Κορινθία – Στο “κόκκινο” οι υπόλοιπες Π.Ε.

Από τη Δευτέρα επαναλειτουργούν oι σχολές οδηγών με τους εξής όρους:

 • Τα θεωρητικά μαθήματα και οι θεωρητικές εξετάσεις θα διενεργούνται διαδικτυακά.
 • θα είναι υποχρεωτική η διενέργεια self test ανά εβδομάδα για τους εργαζόμενους στις σχολές αυτές
 • διενέργεια self test για τον εξεταζόμενο 24 ώρες πριν το πρακτικό μάθημα και τις εξετάσεις, ενώ για τους εκπαιδευτές και τους εξεταστές διενέργεια self test 2 φορές την εβδομάδα κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.
 • Επίσης διενέργεια των εξετάσεων με ραντεβού ανά μία ώρα τήρηση κανόνων προστασίας δημόσιας υγείας, ανοιχτά παράθυρα, υποχρεωτική χρήση μάσκας, υγιεινή χεριών και σημείων επαφής του οχήματος.

Την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης από τη Δευτέρα 19 Απριλίου με τη μέθοδο click away, ανακοίνωσε επίσης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Η επιδημία εμφανίζει σταθεροποίηση, όμως το επιδημιολογικό φορτίο στην επικράτεια εξακολουθεί να είναι σημαντικά επιβαρυμένο, με 26.000 ενεργά κρούσματα κορονοϊού και με μέσο όρο 2.800 κρούσματα την ημέρα, ανέφερε κατά την ενημέρωση η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Από την πλευρά του ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης, τόνισε ότι η πίεση στο ΕΣΥ παραμένει υψηλή, ενώ στην Αττική την τελευταία εβδομάδα φαίνεται μία μικρή, δειλή και εύθραυστη τάση σταθεροποίησης της τάξης του 5%.
Aπαντώντας σε ερωτήσεις για άνοιγμα δραστηριοτήτων και μετακινήσεων, δήλωσε ότι όλα εξαρτώνται από τα επιδημιολογικά δεδομένα και την πίεση που δημιουργούν στο σύστημα υγείας.

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ