Η Άγκυρα αναζητά εναγωνίως μια αφορμή για σύγκρουση, σε σημείο που δεν διστάζει να βάλει μπροστά την… μονταζιέρα δημιουργώντας στρατιωτικές βάσεις σε ελληνικά νησιά.

Αυτή τη φορά, η τουρκική μονταζιέρα πήρε… φωτιά καθώς μέσα από την ιστοσελίδα doguakdenizpolitik.com, η οποία ελέγχεται από την τουρκική ΜΙΤ, η Τουρκία στοχοποιεί στα «ίσια», ελληνικά νησιά ζητώντας την αποστρατικοποίησή τους. Τα νησιά που στοχοποιεί ευθέως είναι μεταξύ άλλων η Θάσος, η Μεγίστη, ο Άγιος Ευστράτιος, τα Ψαρά, η Σαμοθράκη, η Λήμνος, η Λέσβος, η Χίος, η Ικαρία, η Σάμος, η Αστυπάλαια, η Κάλυμνος, Πάτμος, Κως και η Ρόδος.
Όπως αναφέρουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που το ανήρτησαν, «Η Ελλάδα παραβίασε τις διεθνείς συμφωνίες και την αγνόησε δημιουργώντας διάφορες στρατιωτικές οχυρώσεις στα προαναφερθέντα νησιά».
Και μέσα σε όλα αυτά, μάλλον έπεσε… βαριά η πρόθεση της Ελλάδας να αγοράσει τα F-35 και πλέον η Άγκυρα δεν διστάζει να απειλήσει ανοιχτά για χρήση των S-400!
Η κίνηση αυτή είναι μία από τις πολλές των τελευταίων ημερών, με την Άγκυρα να προσπαθεί να διαιωνίσει την ένταση και να ζητά ολοένα και πιο παρεμβατικά αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου, για να επωφεληθεί η ίδια.
Φυσικά, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι πάντα σε ετοιμότητα και δεν θα διστάσουν να απαντήσουν με τον κατάλληλο τρόπο αν και εφόσον η Τουρκία δείξει διάθεση να τραβήξει το σκοινί περαιτέρω…

newsbomb.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here