Προσοχή πρέπει να δείξουν χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος του αναδρομικού ΕΝΦΙΑ για τα αδήλωτα τετραγωνικά.

Τον τελευταίο καιρό, άλλωστε, οι φορολογούμενοι επιχειρούν να τακτοποιήσουν το σχετικό ζήτημα, ώστε να αποφύγουν τα σχετικά πρόστιμα, αλλά αρκετοί εξ αυτών δεν έχουν εμφανίσει την πραγματική τους περιουσία ούτε στο έγγραφο Ε9, ή αυτή δεν έχει αποτυπωθεί.

Οι ιδιοκτήτες που διορθώνουν τώρα την εικόνα των ακινήτων τους και στο Περιουσιολόγιο βρίσκονται αντιμέτωποι με την πληρωμή έξτρα ΕΝΦΙΑ για τις «ξεχασμένες» επιφάνειες και μάλιστα αναδρομικά από το 2015, την ώρα που για άλλους υπάρχουν ελαφρύνσεις.

Σε αυτή την περίπτωση οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τον φόρο είτε εφάπαξ μέχρι την ημερομηνία που αναγράφεται στο εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ είτε σε 24 μηνιαίες δόσεις με βάση τη νέα πάγια ρύθμιση.

Σε κάθε περίπτωση οι προθεσμίες τρέχουν για τη δήλωση των «κρυμμένων» τετραγωνικών μέτρων στους δήμους. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν την ευκαιρία μέσα στις επόμενες 43 ημέρες να εμφανίσουν την πραγματική εικόνα των ακινήτων τους στους δήμους προκειμένου να αποφύγουν αναδρομικές χρεώσεις και πρόστιμα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here