Μαίνονται οι πυρκαγιές σε δύο εστίες στη Μεγαλόπολη στην Αρκαδία, όπου επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και σε δύο μέτωπα στη Θάσο. Σε εξέλιξη οι φωτιές σε δασικές εκτάσεις στο Κάτω Μαυρίκι Αχαΐας, στην περιοχή του Γράμμου στην Καστοριά, στην Αμφιθέα Περάματος Ιωαννίνων, καθώς και σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση στο Καλό Νερό του δήμου Κιλελέρ της Π.Ε. Λάρισας.

Στη Θάσο, δύο δασικές πυρκαγιές έχουν εκδηλωθεί στις περιοχές Ποταμιάς και Κοινύρων, οι οποίες ενδέχεται να προκλήθηκαν από κεραυνούς. Έχουν κινητοποιηθεί 25 πυροσβέστες με 9 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Στην Αρκαδία η πρώτη πυρκαγιά ξέσπασε στις 4 το απόγευμα της Παρασκευής από πυλώνα της ΔΕΗ και καίει δασική έκταση κοντά στην περιοχή Κυπαρίσσια του Δήμου Μεγαλόπολης, ενώ η δεύτερη φωτιά εκδηλώθηκε κοντά στο χωριό Περιβόλια, Δυτικά της Μεγαλόπολης, κοντά στα Κυπαρίσσια.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης λαμβάνουν μέρος 42 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 7 πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, μηχανήματα των ΟΤΑ Μεγαλόπολης και Τρίπολης καθώς και μηχανήματα της ΔΕΗ.

Στην Καστοριά, παραμένει το πύρινο μέτωπο σε δασική έκταση στο Γράμμο, στην περιοχή Καμπίτσιος στο Νεστόριο, κοντά στην τοπική κοινότητα Χρυσής. Στο σημείο, επιχειρούν 52 πυροσβέστες και έντεκα οχήματα.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες και στο Καλό Νερό του δήμου Κιλελέρ, στα όρια Λάρισας και Μαγνησίας.  Η φωτιά έχει κάψει εκτάσεις με χαμηλή βλάστηση, αλλά και ορισμένες αγροτικές καλλιέργειες. Επιχειρούν 67 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Στο Μαυρίκι Αχαΐας, από την πυρκαγιά δεν απειλούνται κατοικίες, ενώ στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 42 πυροσβέστες με 13 οχήματα. Ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν 4αεροσκάφη.

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει και σε δασική έκταση στην περιοχή Αμφιθέα Περάματος Ιωαννίνων. Επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 6 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά σε γεωργική έκταση στην περιοχή Κρηστώνη του δήμου Κιλκίς.

ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ