ΑρχικήΕλλάδαΣαν από «θαύμα», βρέθηκαν τα κειμήλια μεγάλης αξίας για τα οποία κάθισε...

Σαν από «θαύμα», βρέθηκαν τα κειμήλια μεγάλης αξίας για τα οποία κάθισε στο εδώλιο ο μητροπολίτης Ζιχνών και ο πρωτοσύγκελος του

Δημοσιεύθηκε:

Κειμήλια εκκλησίας των Σερρών που είχαν εξαφανιστεί πριν χρόνια, και για τα οποία πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί ο μητροπολίτης Ζιχνών και Νευροκοπίου Ιερόθεος και ο πρωτοσύγκελος του, επανεμφανίστηκαν ως δια … «θαύματος» έξω από το Επισκοπείο στη Ν.Ζίχνη.

Πρόκειται για ιερά κειμήλια που απομακρύνθηκαν από την εκκλησία του Τίμιου Προδρόμου, στο χωριό Αγγίστα Σερρών, και έως πρότινος αγνοούνταν η τύχη τους. Όπως είχε γίνει γνωστό τα κειμήλια απομακρύνθηκαν από τον ναό με πρόφαση τη συντήρησή και την επισκευή τους, από τη Μητρόπολη Ζιχνών και Νευροκοπίου, αλλά ουδέποτε επεστράφησαν με αποτέλεσμα να υπάρξουν αντιδράσεις.

Πρωτόδικα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, για «υπεξαίρεση μνημείων ιδιαίτερα μεγάλης αξίας», ο Mητροπολίτης Ζιχνών και Νευροκοπίου Ιερόθεος και ο πρωτοσύγκελος του, οι οποίοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες και άσκησαν έφεση.

Ως δια … «θαύματος» τελικά, και πριν το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, τα κειμήλια εντοπίστηκαν σε χώρο έξω από τη Μητρόπολη Ζιχνών και Νευροκοπίου στη Νέα Ζίχνη Σερρών, με τους κατηγορούμενους να ζητούν πλέον την απαλλαγή τους.

Το θέμα ανέδειξε με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα η τοπική εφημερίδα «Ελεύθερο Βήμα» των Σερρών, αναφέροντας μεταξύ άλλων : «Καμιά φορά γίνονται και στην εποχή μας «θαύματα», όπως αυτό που έγινε έξω από την Μητρόπολη Ζιχνών και Νευροκοπίου, καθώς εκεί βρέθηκαν τα ιερά κειμήλια, όπως κάποια δισκοπότηρα, ένα ιερό ευαγγέλιο αλλά και ένας σταυρός τεράστιας συναισθηματικής αξίας, που σύμφωνα με το πρωτόδικο δικαστήριο υπεξαίρεσε ο Μητροπολίτης Ζιχνών και Νευροκοπίου Ιερόθεος αλλά και ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης.

Και μπορεί πρωτόδικα και οι δύο κληρικοί να καταδικάστηκαν σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση, αλλά λόγω του «θαύματος» και λίγες μέρες πριν το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, οι κατηγορούμενοι ζήτησαν και πήραν αναβολή για την εκδίκαση της υπόθεσης για τις 25 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους, για να τρέχει τόσο η εισαγγελία, όσο και η εφορία βυζαντινών αρχαιοτήτων Σερρών, να πιστοποιήσουν και να αξιολογήσουν τα ευρήματα, αλλά και οι κατηγορούμενοι να αναζητούν την απαλλαγή τους».

 

Θαύμα – Βρέθηκαν τα κειμήλια της Αγγίστας!

Τελευταία νέα

Δυνατός αέρας παρέσυρε στέγαστρο και σκότωσε ηλικιωμένη

Μια 85χρονη γυναίκα καταπλακώθηκε από στέγαστρο στην αυλή του σπιτιού της και σκοτώθηκε. Η ηλικιωμένη είχε βγει στην αυλή...

Ο 11χρονος και η ανήλικη που κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από τον 66χρονο λυράρη ήταν συγγενείς

Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή 31 Μαρτίου πήρε ο 66χρονος λυράρης που κατηγορείται...

Βουλιάζει η Ήπειρος από τα σκάνδαλα της Περιφέρειας – Μαγειρέματα Καχριμανη ακόμα και στο ταμείο ανάκαμψης

Γράφει η Ελένη Καραπάνου Λίγκα Το τελευταίο διάστημα οι κυκλικοί κόμβοι έχουν την τιμητική τους...

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Ηπείρου κατά του Κ. Μητσοτάκη για την Σιδηροδρομική Εγνατία

Σαφείς δεσμεύσεις για χρηματοδοτήσεις από συγκεκριμένες πηγές αλλά και για αυστηρά χρονοδιαγράμματα υλοποίησης των...

Περισσότερα

Δυνατός αέρας παρέσυρε στέγαστρο και σκότωσε ηλικιωμένη

Μια 85χρονη γυναίκα καταπλακώθηκε από στέγαστρο στην αυλή του σπιτιού της και σκοτώθηκε. Η ηλικιωμένη είχε βγει στην αυλή...
Αρέσει σε %d bloggers: