Σε αιματηρή τρομοκρατική επίθεση εναντίον αστυνομικού στόχου , με αφορμή τις εκκενώσεις καταλήψεων, την επέτειο του πολυτεχνείου  αλλά και την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου θα  προέβαινε η τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα σύμφωνα με ενδείξεις και πληροφορίες των αξιωματικών της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Όπως υποδεικνύουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης η τρομοκρατική οργάνωση σκόπευε να «αναβαθμιστεί»  ακόμη περισσότερο εξελισσόμενη σε μια οργάνωση ανάμεσα στον Επαναστατικό Αγώνα και την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών.

Σε κάθε περίπτωση οι αρχές δεν αποκλείουν το σενάριο των συγκοινωνούντων δοχείων με ύπαρξη κοινής γιάφκας καθώς στα πέντε χρόνια που δρα η οργάνωση έχει χρησιμοποιηθεί μεν ένα μόνο καλάσνικοφ και μια χειροβομβίδα, τα ευρήματα όμως στην γιάφκα του Χολαργού ήταν πολύ περισσότερα: Τουλάχιστον τέσσερα ακόμη Καλάσνικοφ και πλήθος εκρηκτικών υλών όπως ζελατοδυναμίτιδα , TNT αλλά ακόμη και έναν ακόμη  μεγάλο σάκο με το εκρηκτικό μείγμα Νιτρικού Αμμωνίου και Πετρελαίου.

Οι νέες αποκλειστικές πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας δίνουν νέα διάσταση στην υπόθεση της γιγάντιας επιχείρησης που ολοκληρώθηκε με επιτυχία μετά από μυστικές κινήσεις πολλών ημερών.

Υπενθυμίζεται πως η Επαναστατική Αυτοάμυνα είχε χτυπήσει με καλάσνικοφ  τέσσερις φορές από το 2014 αστυνομικούς και τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, αλλά και την πρεσβεία του Μεξικού και είχε επιτεθεί με χειροβομβίδα στη γαλλική πρεσβεία απέναντι από την Βουλή.

Σε έφοδο σε γιάφκα στον Χολαργό βρέθηκε το καλάσνικοφ σφραγίδα της οργάνωσης και συνελήφθη πρώην συνεργός του Νίκου Μαζιώτη, αρχηγού του επαναστατικού αγώνα και δύο ακόμα άτομα.

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

Μία ληστεία σε πρακτορείο ΟΠΑΠ τον Οκτώβριο  και το λάθος που έκαναν οι τρομοκράτες εκεί, ήταν που οδήγησε τους αστυνομικούς στις σημερινές συλλήψεις. Οι τρομοκράτες ήταν από καιρό υπό παρακολούθηση.

Αναλυτικά έχει συλληφθεί ένας 41χρονος, ένας 45χρονος που στο σπίτι του στην οδό 17ης Νοέμβρη 57 στο Χολαργό, βρέθηκαν όλα τα όπλα που έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής και μία 39χρονη που φέρεται να σχετίζεται με τον άλλο τρομοκράτη που ακόμα αναζητείται και είναι 46 ετών. Το απόγευμα του Σαββάτου οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

 

pentapostagma.gr