ΑρχικήΕλλάδαΣχολεία: Γεμίζουν τα απουσιολόγια λόγω κορονοϊού με.. γονική συναίνεση

Σχολεία: Γεμίζουν τα απουσιολόγια λόγω κορονοϊού με.. γονική συναίνεση

Δημοσιεύθηκε:

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν δάσκαλοι και καθηγητές έχουν ήδη κλείσει 50 τμήματα και απουσιάζει το 20% των μαθητών από τα σχολεία

Στους ρυθμούς του κορονοϊού κινούνται τα σχολεία καθώς η αύξηση κρουσμάτων γεμίζει τα απουσιολόγια.

Οι γονείς πλεόν αποφεύγουν πλέον να στείλουν τα παιδιά τους στα σχολεία ακόμη και αν αρρώστησει μόνο ένα παιδί σε τμήμα καταργώντας στην πράξη την απόφαση για το 50 +1 για το κλείσιμο ενός τμήματος.

Ο αριθμός των κρουσμάτων, 46.243 για παιδιά μέχρι 17 χρόνων, έχει ως αποτέλεσμα πολλοί γονείς φοβούμενοι να νοσήσει το παιδί τους και να μεταφέρει τον ιό στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας να τα κρατούν προφυλαγμένα στο σπίτι.
Το ποσοστό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυτής της ηλικίας, από 17.1% που ήταν στις 10 Ιανουαρίου αυξήθηκε την Τρίτη 18 του μήνα στο 18.2%.

Ήδη έχουν κλείσει πάνω από 50 τμήματα τα οποία φυσικά θα ήταν πολύ περισσότερα ένα δεν ίσχυε το 50%+1 για να κλείσει ένα τμήμα.

Ήδη έχουν κλείσει πάνω από 50 τμήματα

Σύμφωνα με τους δασκάλους τουλάχιστον το 20% των μαθητών δεν πηγαίνει καθημερινά σχολείο λόγω του φόβου των γονέων για τη διασπορά στη σχολική κοινότητα. Όπως αναφέρει η Διδασκαλική Ομοσπονδία (ΔΟΕ) για το λόγο αυτό ζητούν για άλλη μια φορά να καταργηθεί το μέτρο του 50%+1.

Οι καθηγητές από την πλευρά τους ζητούν την εκ περιτροπής λειτουργία των σχολείων προκειμένου να αντιμετωπιστεί η αύξηση των κρουσμάτων και η έλλειψη εκπαιδευτικών, αλλά και μείωση της ύλης σε όλες τις τάξεις για να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα μαθησιακά ελλείμματα που έχουν διαπιστωθεί.

Όπως υπογράμμισαν οι συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης οι ελλείψεις στα σχολεία δεν μπορούν να καλυφθούν από τους αναπληρωτές οι οποίοι στην πλειοψηφία τους αναγκάζονται να καλύπτουν πάγιες ελλείψεις, χωρίς να καλύπτονται οι απουσίες λόγω της πανδημίας.

 

newsbomb.gr

Τελευταία νέα

Why You Should Consider a Whole-Home Water Purification System

Clean water is essential for the well-being of your family and your house. Unfortunately,...

Πυρκαγιά ξέσπασε σε οικία στην ΒΙΠΕ Πρέβεζας

Πυρκαγιά που ξέσπασε σε οικία στην ΒΙΠΕ Πρέβεζας κινητοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πρέβεζας που...

Χωρίς προβλήματα οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψηφίους μαθητές των ΕΠΑΛ στην Ήπειρο

Με αποχή που έφτασε στο 20,67% ξεκίνησαν – χωρίς προβλήματα – οι πανελλαδικές εξετάσεις...

Επιχείρηση μεταφοράς Γερμανού τουρίστα που τραυματίστηκε στο πόδι στο Ζαγόρι

Γερμανός τουρίστας τραυματίστηκε στο πόδι στο Βραδέτο Ζαγορίου σε περιπατητική διαδρομή στην περιοχή και...

Περισσότερα