Δύο αλλαγές της τελευταίας στιγμής συνοδεύουν το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας, με τίτλο «Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση και Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ)» που ετέθη σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση. Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την Φεβρουαρίου.

Ασφαλιστικός βίος από 33 έως και 40 χρόνια, μικρή προσωπική διαφορά και συντάξιμες αποδοχές άνω των 1250 ευρώ «κλειδώνουν» αυξήσεις στην κύρια σύνταξη.

Παράδειγμα: Με 35ετία σύνταξη 891 ευρώ αυξάνεται κατά 52 ευρώ (νέα σύνταξη 943) , ενώ η αύξηση υπολογίζεται στα 180 ευρώ για σύνταξη 1450 με 40ετία (1634 νέα σύνταξη).

Οι αλλαγές

Δεν γίνεται τελικά αναφορά για εφάπαξ παροχή στους συνταξιούχους κάθε Δεκέμβριο, όπως αναφερόταν στο προσχέδιο.

Πηγές του υπουργείου Εργασίας διευκρίνσαν ότι πρόκειται για νομοτεχνική βελτίωση προκειμένου να μπορούν με αυτά τα κονδύλια να γίνουν πιο διευρυμένες παρεμβάσεις, σύμφωνα με τη νέα διατύπωση του άρθρου 47.

Η δεύτερη αλλαγή αφορά τους συνταξιούχους που αναλαμβάνουν εργασία στο Δημόσιο. Αν είναι κάτω των 62 ετών θα σταματά η καταβολή της σύνταξής τους για το διάστημα που θα εργάζονται, ενώ για τους άνω των 62 η σύνταξη θα περικόπτεται κατά 30%.

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Κατερίνα Γράβου
Σχετική είδηση:Ασφαλιστικό: Ποιοι συνταξιούχοι θα πάρουν αυξήσεις και αναδρομικά (video)

www.ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here