Σε αυξημένη επιφυλακή για εισαγόμενα κρούσματα παρακολουθούν η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι φορείς το άνοιγμα των αεροδρομίων της χώρας και την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Χθες ανακοινώθηκαν 23 νέα κρούσματα στη χώρα μας. Από αυτά, τα 11 είναι εισαγόμενα. Τέσσερα εντοπίστηκαν στον Προμαχώνα, 2 είναι από την Αλβανία και 5 από πτήσεις εξωτερικού. 

Στις πρώτες 24 ώρες από το άνοιγμα των συνόρων έγιναν περισσότεροι από 6.500 δειγματοληπτικοί έλεγχοι στα περιφερειακά αεροδρόμια, που δέχτηκαν το βάρος των διεθνών πτήσεων, αλλά και στον Προμαχώνα δήλωσε το πρωί στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας. Το μεσημέρι θα δοθούν αποτελέσματα για το σύνολο των εξετάσεων.

Είναι δεδομένο ότι θα έχουμε εισαγωγή κρουσμάτων και η λύση σε αυτό είναι να τηρούμε τα μέτρα, επισημαίνει ο καθηγητής Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Δημήτρης Παρασκευής. Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα εκτίμησε ότι η κατάσταση στα νησιά θα κυλήσει ομαλά, έστω με τοπικές μικρές εξάρσεις, τονίζοντας οτι ανά πάσα στιγμή, αν δεν λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα, μπορεί να έχουμε επιδημία σε τοπικό ή ευρύτερο επίπεδο.

Με ελικόπτερο Super Puma μεταφέρθηκε χθες από την Κάρπαθο στο Ηράκλειο, ο 74χρονος Ελληνοαμερικανός που έφτασε πριν από 10 ημέρες στη χώρα με πτήση  transit, ενώ φέρεται να είχε υποβληθεί σε τεστ πριν από 20 ημέρες, το οποίο βγήκε αρνητικό. Ο ομογενής διέμενε σε χωριό 150 κατοίκων, στην Κάρπαθο.

Εντυπωσιακή ήταν πάντως η εικόνα που κατέγραψαν τα ραντάρ, σχετικά με την πυκνότητα των πτήσεων πάνω από την Ευρώπη.

Κατά την πρώτη ημέρα της πλήρους επανεκκίνησης του τουρισμού πραγματοποιήθηκαν 235 διεθνείς πτήσεις στα 27 αεροδρόμια της χώρας. Στο αεροδρόμιο της Αθήνας έφτασαν 69 πτήσεις, στο Ηράκλειο 54, στη Θεσσαλονίκη 23, στην Κέρκυρα 21 πτήσεις, στα Χανιά 16 και στη Ρόδο 14.

 

 

www.ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here