Σε θέσεις μάχης είναι οι ”φονιάδες του Αιγαίου’. Η Ελλάδα απαντά στρατιωτικά στις κινήσεις των Τούρκων την στιγμή που προκαλούν σε όλα τα επίπεδα.
Η Άγκυρα επιχειρεί να δημιουργήσει ”συνθήκες πολέμου” στο Αιγαίο, αλλά η Αθήνα στέλνει την ίδια στιγμή ηχηρό μήνυμα.

Ο Στόλος βρίσκεται στο Αιγαίο στο πλαίσιο ασκήσεων,ενώ σε πολλές νησιωτικές περιοχές οι δυνάμεις φρούρησης βρίσκονται πάντα σε ετοιμότητα.

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι από 12 έως 22 Φεβρουαρίου 2020, διεξήχθη η προγραμματισμένη εθνική ανθυποβρυχιακή άσκηση “ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΗΡ”, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικού Αιγαίου, Μυρτώου Πελάγους, Κυθήρων, νότιου Κρητικού Πελάγους, Καρπάθιου Πελάγους και νοτιανατολικού Αιγαίου.

Στην ανωτέρω άσκηση συμμετείχε το σύνολο των Υποβρυχίων, Φρεγάτες και Ελικόπτερα του Πολεμικού Ναυτικού. Η εν λόγω άσκηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος επιχειρησιακής εκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού, με σκοπό τη διατήρηση και επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων, με έμφαση στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο.

Την ίδια στιγμή, η ελληνογαλλική συνεργασία σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο κορυφώνεται με τη συμμετοχή των γαλλικών μαχητικών Rafale στη διεθνή άσκηση “ΗΝΙΟΧΟΣ 2020” της Πολεμικής Αεροπορίας, όπου ετησίως τα “γεράκια” της ΠΑ εντυπωσιάζουν τη διεθνή κοινότητα.

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για την διεθνή άσκηση της ΠΑ «ΗΝΙΟΧΟΣ» 2020 που θα πραγματοποιηθεί στην Αεροπορική Βάση της Ανδραβίδας. Η φετινή άσκηση αναμένεται να διεξαχθεί με συμμετοχές από τις ΗΠΑ, την Ισπανία, την Ιταλία, το Ισραήλ καθώς και τη Γαλλία η οποία σύμφωνα με πληροφορίες του γράφονται θα πάρει μέρος με αεροσκάφη Rafale.

Οι Γάλλοι στη φετινή άσκηση θα επιχειρήσουν προώθηση των κορυφαίων Rafale για τη ΠΑ όπως είχανε κάνει πέρσι οι Αμερικανοί με τα Ιταλικά F-35. Φέτος όπως όλα δείχνουν μέχρι στιγμής δεν θα υπάρχει συμμετοχή των αεροσκαφών 5ης γενιάς F-35. Τα Ιταλικά Tornado θα πάρουν τη θέση τους για το 2020 ενώ η USAF θα συμμετέχει με F-15, οι Ισπανοί με F-18 και Ισραηλινοί τόσο με F-16 όσο και με F-15. Ελλάδα και Γαλλία στέλνουν εν ολίγοις ξεκάθαρο μήνυμα στην Άγκυρα.

 

 

 

pentapostagma.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here