Διπλό «χτύπημα» από την Τουρκία το βράδυ της Τετάρτης.

Το τουρκικό Γραφείο Ναυσιπλοΐας, Υδρογραφίας και Ωκεανογραφίας της Σμύρνης εξέδωσε νέες NAVTEX, με τις οποίες η Τουρκία ζητά την αποστρατιωτικοποίηση και των Ψαρών, εκτός της Λήμνου, της Σαμοθράκης και του Άη Στράτη, όπως έγινε γνωστό χτες.

H νέα Navtex επεκτείνει χρονικά έως τις 27 Οκτωβρίου τις έρευνες του τουρκικού ερευνητικού στην Ανατολική Μεσόγειο και κοντά στο Καστελόριζο.

Η Άγκυρα αξιώνει την αποστρατιωτικοποίηση και των Ψαρών, επικαλούμενη τη…Συνθήκη της Λωζάννης.

Γύρω στις 05:00 τα ξημερώματα, το Oruc Reis και τα τουρκικά πολεμικά που το συνοδεύουν, αναμένεται να φτάσουν ξανά κοντά στο Καστελλόριζο, ίσως ακόμη και πιο κοντά από τα 12 ναυτικά μίλια, που αποτελούν τα δυνητικά χωρικά ύδατα της Ελλάδας.

Μάλιστα νωρίτερα το βράδυ της Τετάρτης το Oruc Reis βρισκόταν σε απόσταση 40 ναυτικών μιλίων από το ελληνικό ακριτικό νησί.

Ο ελληνικός στόλος του Πολεμικού Ναυτικού είναι σε πλήρη ετοιμότητα ενώ έχει υψώσει τείχος προστασίας γύρω από το σύμπλεγμα της Μεγίστης.

Θυμίζουμε πως από το πρωί σήμερα τουρκικά φιλοκυβερνητικά μέσα προεξοφλούσαν την εξέδωση νέας προκλητικής NAVTEX ανατολικά της Ρόδου.

 

 

 

el.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here